“Φωτιά” στα αμαξοστάσια όλης της χώρας. Τα σκουπίδια στους δρόμους. Ναυάγιο στη συνάντηση με τον Πάνο Σκουρλέτη

Κοινοποίηση στα Social Media

Συνέχεια στο ναυάγιο (μετά την απόφαση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματική την ανανέωση των 8μηνων συμβάσεων των εργαζομένων στους τομείς καθαριότητας και τη συνάντηση με τον Γ.Γ. του υπουργείου) παρατηρήθηκε και στη συνάντηση της ΠΟΕ ΟΤΑ με τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη.

Οι εργαζόμενοι δεν πήραν αυτό που ήθελαν δηλαδή την κατάθεση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης που θα μετατρέπει τις συμβάσεις των 10.000 περίπου εργαζομένων (που ουσιαστικά απολύονται), σε αορίστου χρόνου.

Ο Πάνος Σκουρλέτης κατά τη διάρκεια της συνάντησης τόνισε οτι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καλύψει με δίμηνες συμβάσεις τα κενά που θα δημιουργηθούν στους δήμους το επόμενο διάστημα και παράλληλα να δρομολογήσει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους Δήμους, στους τομείς καθαριότητας. Ήδη όπως είπε, “έχουν δρομολογηθεί τέτοιες προσλήψεις 2.500 ατόμων και περιμένουμε τα αιτήματα από τους δήμους έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά”,  αναφορά που χαρακτηρίστηκε εμπαιγμός από τον πρόεδρο της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Κάλεσμα για συνέχεια του αγώνα απηύθυναν τα μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Τα σκουπίδια θα παραμείνουν στους δρόμους.

photo από tvstar.gr