Η Γιώτα Πούλου για την παγκόσμια ημέρα προσφύγων

Κοινοποίηση στα Social Media

Η Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων τιμάται κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου και αποτελεί ημέρα μνήμης για τα θύματα των πολέμων.

Ας αναλογιστούμε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν κατακτηθεί με αγώνες και ότι οι αιτίες των πολέμων δεν δημιουργούνται από τους λαούς που επωμίζονται τις καταστροφικές συνέπειές τους. Η καλλιέργεια και ο σεβασμός των αξιών του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, εξασφαλίζουν την ειρηνική συνύπαρξή μας.

Ο Ελληνικός λαός έχει πληρώσει το τίμημα των πολέμων και της προσφυγιάς.

Ο Δήμος Λεβαδέων μέσω της Κοινωφελούς του Επιχείρησης (ΚΕΔΗΛ) υλοποιεί το πρόγραμμα «Διαμονή Αιτούντων Άσυλο και Υποψηφίων Μετεγκατάστασης» σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στη Λιβαδειά, προσφέροντας σε 70 οικογένειες προσφύγων, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Η προσπάθειά μας συντέλεσε στην αλλαγή του τρόπου φιλοξενίας των προσφύγων στη χώρα μας, επανέφερε τα χαμόγελα στα ταλαιπωρημένα πρόσωπά τους και την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.

Η σημερινή ημέρα ας αποτελέσει αφορμή να γνωρίσουμε τους ανθρώπους που βρίσκονται στη διπλανή μας πόρτα, να μάθουμε τις ιστορίες τους και να μοιραστούμε τις αγωνίες και τα όνειρα τους.

Το πρόγραμμα «Διαμονή Αιτούντων Άσυλο και Υποψηφίων Μετεγκατάστασης» σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στη Λιβαδειά υλοποιείται με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.