Σε αποκλεισμό αμαξοστασίων και αιθουσών τομέα καθαριότητας προχώρησε ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. επ. Λιβαδειάς, 24ωρη απεργία την Πέμπτη

Κοινοποίηση στα Social Media

Στις κινητοποιήσεις της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συμμετέχει ο  Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. επαρχίας Λιβαδειάς και από τις 6 το πρωί της Δευτέρας προχώρησε σε αποκλεισμό όλων των γκαράζ, αμαξοστασίων και αιθουσών καθαριότητας,  των δήμων Λεβαδέων και Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας μέχρι και την Τετάρτη 21 Ιουνίου

Επίσης την Πέμπτη 22 Ιουνίου θα συμμετάσχει και στην  24ωρη πανελλαδική απεργία για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ προχώρησαν σε κινητοποιήσεις μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 και όπως τονίζουν «αποτελεί «ταφόπλακα» για τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και το εργασιακό τους μέλλον»

Παράλληλα ζητούν μετατροπή όλων των συμβάσεων στην καθαριότητα, στα κοινωνικά προγράμματα και στους παιδικούς σταθμούς, σε αορίστου χρόνου, κατάργηση του άρ. 61 του 3979/2011 που δίνεται η δυνατότητα για εκχώρησης σε ιδιώτες της καθαριότητας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σ’ όλες τις υπηρεσίες των δήμων, κανένας εργαζόμενος, ανεξάρτητα σχέσης εργασίας, να μην πληρώνεται κάτω από τη ΣΣΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και καμιά μείωση ή περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος.

«Κανείς δεν μπορεί να παίζει με το μέλλον των εργαζομένων που στηρίζουν πλέον την καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων», επεσήμανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ επ. Λιβαδειάς Νίκος Μπούρας και πρόσθεσε: «Όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις επικαλούνται την συνταγματική νομιμότητα μόνο όταν θίγονται τα εργασιακά δικαιώματα, οι εργασιακές και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Όταν πρέπει να συνεχιστεί η «ομηρία», η εργασιακή ανασφάλεια και η εκμετάλλευση. Το σύνταγμα «παραμερίστηκε» πολλές φορές είτε για να μειωθούν μισθοί και συντάξεις, είτε για να  ξεπουληθεί η Δημόσια περιουσία στο πλαίσιο της εφαρμογής των μνημονίων που καταδυναστεύουν την ζωή όλων μας».

Και κατέληξε: «Τα δικαιώματα των εργαζομένων κατακτήθηκαν με διαρκείς και επίμονους αγώνες στους δρόμους και στο πεζοδρόμιο. Ήρθε η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Οι εργαζόμενοι ενωμένοι θα δώσουμε και αυτή τη μάχη , θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που επιβάλλουν τα μνημόνια και για τη δικαίωση των συναδέλφων μας εργαζομένων».