Καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Μια πολύ σημαντική ημερίδα για τα καινοτόμα προγράμματα που υλοποιήθηκαν την φετινή εκπαιδευτική περίοδο στα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Βοιωτίας στη Λιβαδειά από την υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων και τους Σχολικούς Συμβούλους της 1ης και 2ης  Περιφέρειας και της Προσχολικής Αγωγής. «Παρουσιάστηκαν σήμερα όλα τα καινοτόμα προγράμματα που δημιούργησαν οι εκπαιδευτικοί κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και επιπλέον προγράμματα που έχουν σχέση με τους πρόσφυγες και κυρίως τους πρόσφυγες της Λιβαδειάς», σημείωσε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας Μιχάλης Γιαννιός επισημαίνοντας παράλληλα ότι αρκετά από τα προγράμματα αυτά μπορούν να υλοποιηθούν την επόμενη χρονιά και από άλλους εκπαιδευτικούς.

Σε ότι αφορά την φοίτηση παιδιών προσφύγων ο κ. Γιαννιός είπε μεταξύ άλλων: «Τα τέσσερα τμήματα υποδοχής προσφύγων λειτούργησαν σε αντίστοιχα σχολεία της Λιβαδειάς με μεγάλη επιτυχία. Τη νέα περίοδο σε 7 δημοτικά σχολεία της Λιβαδειάς θα έχουμε περίπου 100 μαθητές, περίπου 40 παιδιά στα νηπιαγωγεία και 25 παιδιά στο γυμνάσιο. Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι οι περίπου 76 μαθητές που φοίτησαν φέτος έμαθαν ελληνικά, παρακολούθησαν κάποια μαθήματα εκτός από γλώσσα και μαθηματικά, μπήκαν στις συνθήκες ζωής ενός δικού μας σχολείου, κινούνται μέσα στην πόλη και έχουν σχέση με τα άλλα παιδιά».

Όπως τόνισε ο Μ. Γιαννιός οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί για να επιτευχθούν αυτά τα αποτελέσματα «έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να είναι ομαλή η ένταξή τους στη σχολική κοινότητα και η ενσωμάτωσή τους στην τοπική κοινωνία».

Και κατέληξε: «Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που συμμετείχε στην ημερίδα και η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου η οποία ενημέρωσε την εκπαιδευτική κοινότητα για τον πρωτοπόρο πρόγραμμα της δημοτικής επιχείρησης του Δήμου που υλοποιείται με επιτυχία και αφορά στην φιλοξενία προσφύγων σε σπίτια και όχι σε ανοιχτά κέντρα με προβλήματα που σε αυτά παρουσιάζονται».

Από την πλευρά της η κ. Πούλου εξήρε τις ενέργειες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για ακόμα μία φορά που η Πρωτοβάθμια με συγκινεί με τις προσπάθειες που καταβάλλει. Η σημερινή ημερίδα είναι πολύ ενδιαφέρουσα γιατί αφορά σε καινοτόμες δράσεις που πραγματοποιούνται σε σχολεία της Βοιωτίας με προγράμματα περιβαλλοντικά και εν γένει εκπαιδευτικά ενώ ορισμένα από αυτά αφορούν και στη φιλοξενία των παιδιών των προσφύγων στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Καταθέσαμε την εμπειρία μας για το τι έγινε την πρώτη χρονιά όπου τα πράγματα πήγαν πάρα πολύ καλά και γι’ αυτό συγχαίρουμε τους εκπαιδευτικούς που σε διάστημα μέσω ελάχιστων μηνών κατάφεραν να κάνουν τα παιδιά να μιλούν ελληνικά να γράφουν ελληνικά και να βλέπουν το μέλλον με μια άλλη ματιά αισιοδοξίας και ελπίδας».