Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η λειτουργία της Σχολής Γονέων του Ι.Ν. Αγίου Ρηγίνου στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η λειτουργία της Σχολής Γονέων του Ναού Αγίου Ρηγίνου του Λεβαδέως, ενώ η τελετή της λήξης πραγματοποιήθηκε  από τον Καθηγούμενο της Μονής Ἐσφιγμένου του Αγίου Όρους, Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου.

Ο εφημέριος του ναού και υπεύθυνος των συνάξεων π. Αλέξιος ευχαρίστησε τον κ. Γεώργιο πού «ευλόγησε και στήριξε αυτή την καινοτόμο προσπάθεια της Εκκλησιαστικής κοινότητος του Αγίου Ρηγίνου», καθώς και όλους τούς ομιλητές και διακεκριμένους επιστήμονες, αλλά και τούς γονείς πού συμμετείχαν ενεργά στη Σχολή Γονέων.

«Κοντά σας αγαπητοί γονείς είναι ἡ Εκκλησία του Χριστού. Νοιάζεται για σας και τα παιδιά σας και φροντίζει μέσα από τη διδασκαλία, τη ζωή και τα μυστήριά της να σας βοηθήσει, ώστε ἡ οικογένειά σας να είναι υγιής και ζωντανή», σημείωσε ο π. Αλέξιος και πρόσθεσε: «Ἡ Εκκλησία μας, στην προσπάθεια αὐτή, και λόγω των σύγχρονων συνθηκών, συνεργάζεται αγαστά και επιτυχώς με την επιστήμη, κυρίως δε με την επιστήμη της ψυχολογίας.

Στη συνέχεια ὁ π. Βαρθολομαίος ανέπτυξε το θέμα: «Η παρουσία του Θεό στη ζωή μας».

Στην αρχή ο ομιλητής αναφέρθηκε σε δύο βασικά γνωρίσματα, του Θεού πού παρατηρούμε στην Αγία Γραφή, την Δύναμη και την Ευσπλαχνία, ιδιότητες πού φαίνονται παντού μέσα στη Δημιουργία.

Ο π. Βαρθολομαίος τόνισε ιδιαίτερα την δική μας ευθύνη απέναντι στην αγάπη του Θεού μέσω της εγωιστικής μας στάσης. Επιτρέπει ὁ Θεός κάποιες δοκιμασίες στη ζωή μας διότι θέλει τη σωτηρία μας.

Τελειώνοντας την ομιλία του ανέφερε ότι το σχέδιο το Θεού στη ζωή μας είναι σοφό και στοργικό, ο Θεός βλέπει πολύ μακρύτερα από εμάς, σκοπός τού ανθρώπου είναι να διακρίνει, να αναζητά και να εμπιστεύεται το θέλημα του Θεού.

Στο τέλος της εκδήλωσης κ. Γεώργιος μας ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου για την παρουσία του και την ενδιαφέρουσα ομιλία πού ανέπτυξε καθώς και τον π. Αλέξιο για την επιτυχή πορεία του θεσμού της Σχολής Γονέων του Αγίου Ρηγίνου.

Ανέφερε δε οτι στην δύσκολη σημερινή εποχή είναι ανάγκη να αντιστεκόμαστε ως Εκκλησία και ως χριστιανοί μέσα από τέτοιες ευλογημένες πρωτοβουλίες, όπως ἡ συγκεκριμένη και να συνεχίσουμε να την στηρίζουμε.