Με πολύ μεγάλη επιτυχία το Εαρινό Ιατρικό Συμπόσιο της ΕΑΕ στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, συλλόγων και φορέων το Εαρινό Ιατρικό Συμπόσιο που διοργάνωσε το παράρτημα Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας.

Μετά το καλωσόρισμα της Προέδρου Στέλλας Ταπανλή αναπτύχθηκε το θέμα «Οι ανακαλύψεις της ιατρικής επιστήμης χαρίζουν υγεία και χαρά στη ζωή μας». Ομιλητές ήταν ο καθηγητής χειρουργικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Ιωάννης Μελισσά, ο γνωστός διατροφολόγος Δημήτριος Γρηγοράκης και ο Βοιωτός καθηγητής χειρουργικής Ιωάννης  Μπράμης που μίλησε για την «Σχέση ασθενούς και γιατρού, παράγοντας θεραπείας και ίασης». Το συντονισμό της συζήτησης είχε ο επιμελητής παθολογίας του Νοσοκομείου Λιβαδειάς Άγγελος Ασίμης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η ΕΑΕ και η κ. Ταπανλή απένειμαν τιμητικές διακρίσεις και από ένα χειροποίητο αγαλματίδιο του Λιβαδείτη αγιογράφου Νεοκλή Αράπογλου, στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο και στην πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λιβαδειάς Μαρίας Τρομπούκη στο πρόσωπό της οποίας τιμήθηκε ο ιατρικός κόσμος της Λιβαδειάς και ιδιαίτερα οι γιατροί που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στο Κέντρο Πρόληψης «Λουκάς Ν. Δέδες».

Τέλος οι παραβρισκόμενοι απόλαυσαν τις μουσικές νότες του Σπύρου Πανουργιά και της ορχήστρας του.

«Σεβασμιότατε, είμαι υπερήφανη που η Αντικαρκινική, συνεργάζεται με την Ιερά Μητρόπολη, την εκκλησία μας και έχει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Θέλω να ευχαριστήσω το Δ.Σ., τις συνεργάτιδές μου, τις συντρόφισσες, τις φίλες, που περπάτησαν μαζί μου αυτό τον χρόνο της απόλυτης επιτυχίας. Να ευχαριστήσω επίσης τις εθελόντριες που μας βοηθούν να φέρουμε εις πέρας αυτό το πολύ δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει», σημείωσε η Σ. Ταπανλή και συμπλήρωσε: «Σκέφτομαι αυτά που ζήσαμε μαζί, άλλη μια χρονιά υπέροχη, γεμάτη από επιτυχίες, την καλύτερη της 10ετίας. Αναρωτιέμαι πως χώρεσαν όλα αυτά μέσα σε μια μικρή στροφή του χρόνου, αν σκεφτούμε τη δαιδαλώδη διαδρομή του στην αιωνιότητα».

Ακολούθως σημείωσε πως η ψυχή «μοιάζει μ’ ένα μουσικό όργανο, που όταν τ’ αγγίζει ο βιρτουόζος μουσικό, εκβάλλει ήχο θεϊκό, θεραπευτικό, γιατί η ασθένεια είναι η γλώσσα της ψυχής».

Καταλήγοντας ευχήθηκε η αγάπη να συντροφεύσει όλους αυτό το καλοκαίρι, «να ανοίξει την αγκαλιά σε όλους τους ανθρώπους, χωρίς διάκριση» και «Μόνο τότε θα μείνει η ψυχή μας νεανική και άτρωτη από όλες τις ασθένειες».

Τέλος αναφέρθηκε στις δράσεις που θα ακολουθήσουν κάνοντας αναφορά στην Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, στις 14 Ιουνίου σημειώνοντας ότι το Παράρτημα Λιβαδειάς της ΕΑΕ θα βρίσκεται στο Παλιό Δημαρχείο διοργανώνοντας εθελοντική αιμοδοσία.

«Ελάτε το πρωί, όσοι θέλετε να δώσετε αίμα που χαρίζει ζωή, στην Τράπεζα αίματος «ΖΩΗ» της Αντικαρκινικής Εταιρείας. Γιατί εμείς σας το δώσαμε, το δίνουμε χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Το αίμα είναι δικό σας», είπε χαρακτηριστικά και υπενθύμισε ότι 25 και 26 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί  «ένα ταξίδι ονειρεμένο, σ’ ένα νησί ειδυλλιακό όπου οι συμμετέχοντες θα ζήσουν μια ακόμη μοναδική εμπειρία».