Η καρδιά της γελοιογραφίας «χτυπά» στο Λαφύστι με την 21η έκθεση

Κοινοποίηση στα Social Media

Για 21η χρονιά συνεχίστηκε στο Λαφύστι το ταξίδι στην σάτιρα μέσα από τις δημιουργίες των γελοιογράφων της Ελλάδας και όχι μόνο με την καθιερωμένη έκθεση που άνοιξε τις πύλες της η για φορά με εκατοντάδες συμμετοχές και τιμώμενους δημιουργούς για φέτος τον Τάσο Αποστολίδη, τον Γήση Παπαγεωργίου και τον Δημήτρης Νικολαΐδη.

Να σημειωθεί επίσης ότι στην έκθεση που διοργάνωσαν ο Δήμος Λεβαδέων και η Τοπική Κοινότητα Λαφυστίου και λειτούργησε μέχρι τις 4 Ιουνίου υπάρχει αφιέρωμα στην γελοιογραφία του Ισραήλ σε συνεργασία με την FECO Israil (Ένωση Γελοιογράφων Ισραήλ) και από την Ευρωπαϊκή Λέσχη Γελοιογραφίας στα 50 χρόνια από το πραξικόπημα του 1967.

«Η αγάπη για την γελοιογραφία ενέπνευσε μια ομάδα ανθρώπων να ξεκινήσουν αυτό το ωραίο ταξίδι στον κόσμο της σάτιρας, καλώντας όλους εμάς να συμμετέχουμε σε αυτό, βιώνοντας κάθε χρόνο μια ιδιαιτέρως απολαυστική εμπειρία μέσα από τα σκίτσα των δημιουργών που φιλοξενούνται στην έκθεση. Η έκθεση προσφέρει τη δυνατότητα στους επισκέπτες της, όχι μόνο να ψυχαγωγηθούν, αλλά κυρίως να προβληματιστούν για τα σημαντικότερα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά θέματα της επικαιρότητας, μέσα από την κριτική ματιά των σκιτσογράφων», τόνισε η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου και πρόσθεσε: «Η έκθεση γελοιογραφίας στο Λαφύστι αποτελεί πολιτιστικό θεσμό του Δήμου Λεβαδέων φιλοξενώντας κάθε χρόνο σημαντικούς Έλληνες και ξένους σκιτσογράφους και έχει καταφέρει η φήμη της να ξεπεράσει τα σύνορα του Νομού και της χώρας».

Παράλληλα ευχαρίστησε όλους, όσους εμπνέουν, διοργανώνουν, εργάζονται, στηρίζουν και επισκέπτονται την έκθεση γελοιογραφίας του Λαφυστίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Θηβαίος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της Λιβαδειάς και της ευρύτερης περιοχής καθώς και αρκετοί φίλοι της γελοιογραφίας που αψήφησαν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και το ψιλόβροχο.

Όλους τους  παριστάμενους καθώς και τους συμμετέχοντες δημιουργούς ευχαρίστησαν  ο πρόεδρος της Τ.Κ Γιώργο Μάρκου και η «ψυχή» της Έκθεσης, γελοιογράφος και ο ίδιος ο Γιάννης Γερούλιας.

Η Έκθεση λειτουργεί έως τις 4 Ιουνίου από τις 7:00 μ.μ έως τις 10:00 μ.μ, ενώ την πλαισιώνουν και παράλληλες εκδηλώσεις στον εξωτερικό χώρο του Πνευματικού Κέντρου.