Με διακρίσεις Βοιωτών ο 33ος Δρόμος Θυσίας Διστόμου

Κοινοποίηση στα Social Media

Εκατοντάδες δρομείς παρά την βροχή πήραν μέρος και τερμάτισαν στον 33ο Δρόμο Θυσίας, που διοργάνωσε ο Δήμος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο δρόμος – μήκους 11,2 χλμ- γίνεται στην μνήμη των 228 σφαγιασθέντων από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής την 10η Ιουνίου 1944 και την τεχνική υποστήριξη έχουν ο Αθλητικός Σύλλογος  «Μεδεών» και το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ).

Να σημειωθεί ότι φέτος στους 6 πρώτους άνδρες και γυναίκες, οι 4 ήταν Βοιωτοί δρομείς και πιο συγκεκριμένα από Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου, Αντίκυρα, Αλίαρτο και Ορχομενό ενώ οι άλλοι δυο ήταν από Στρατιωτικές Σχολές που και φέτος έδωσαν δυναμικό παρών.

Η συμμετοχή των ντόπιων δρομέων δείχνει την σε μεγάλο βαθμό ενασχόληση με τον αθλητισμό στην περιοχή αλλά και την αναγνώριση του Δρόμου Θυσίας ως  μια εκδήλωση με ποιότητα και μεγάλο συμβολισμό γεγονός που επιβεβαιώνει και η πρωτιά του Βαγ. Μαλιόγλου, κατοίκου Άσπρων Σπιτιών για 3η συνεχόμενη χρονιά και με νέο ρεκόρ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα, όπως τα κατέγραψαν τα στελέχη του ΑΣΑΕΔ:

Στους άντρες, πρώτος ο Βαγ. Μαλιόγλου του Πανελληνίου ΓΣ που εργάζεται στην Protergia του Ομίλου Μυτιληναίος στην Παραλια Διστόμου, 2ος o Ιωάννης Ράπτης από τον Αντίκυρα Runing, και 3oς o Άγγελος Παναγιωτόπουλος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Στις γυναίκες πρώτη η Μαρία Καλαϊτζή της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών του Σ.Ξ., 2η η Κλεοπάτρα Φραγκοπούλου από Πανελλήνιο Γ.Σ (εργάζεται στη Λιβαδειά, Αγνιάδης Σπορ και ζει στον Ορχομενό) και 3η η Σπυριδούλα Παλάτζα των Αλιαρτίστας Runing, από την Αλίαρτο.

Τα βραβεία στους άνδρες έδωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Γεωργακός και στις γυναίκες ο Πλωτάρχης (και δρομέας) του ΥΕΘΑ-ΑΣΑΕΔ Αθανάσιος Μιχας μαζί με την Ολυμπιονίκη Κατερινα Θάνου.

Οι συμμετέχοντες από τις Ένοπλες Δυνάμεις έφθασαν σχεδόν τους 300 ενώ πολυπληθέστερη ήταν η συμμετοχή της Σχολής Τεχνικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ) με επικεφαλής τον ταξίαρχο διοικητή της κ. Φασούλα

Επίσης και φέτος, λόγω του διττού χαρακτήρα του Δρόμου – και αγωνιστικός και συμβολικός- συμμετείχαν και δυο πεζοπόροι  ο Στάθης Σταθάς από το Διστομο  (συμμετέχει κάθε χρόνο) και ο Κωνσταντίνος Παγάνης από την Λιβαδειά που διήνυσαν την απόσταση από τον Καρακόλιθο στο Δίστομο υπό βροχή, με ομπρέλα ο πρώτος και αδιάβροχο και… γκλίτσα, ο δεύτερος.

« Ήθελα να κάνω την διαδρομή για τους νεκρούς του Διστόμου και το έκανα, ας έβρεχε», είπε στον τερματισμό ο κ Παγάνης.