Δολοφονική απόπειρα σε βάρος του Γ. Σκόπα καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση Ορχομενού

Κοινοποίηση στα Social Media

Σιγή ιχθύος τήρησε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ορχομενού όπως καταγγέλλει η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» για την «δολοφονική απόπειρα» σε βάρος του επικεφαλής της και Δημοτικού Συμβούλου Γιώργου Σκόπα.

«Την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017  σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  ένα από τα θέματα που συζητήθηκε  ήταν η πρόσληψη υδρονομέων για το έτος 2017. Ως Λαϊκή Συσπείρωση θέσαμε με πολιτικά επιχειρήματα και αναδείξαμε, την αιτία που γεννά την εξαθλίωση της εργατικής τάξης και της αγροτιάς, την φτώχεια, τους μισθούς πείνας, την διάλυση  των εργασιακών-ασφαλιστικών δικαιωμάτων, που δεν είναι άλλο από το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, με στυλοβάτες τα αστικά κόμματα του κοινοβουλίου αλλά και τη Δημοτική αρχή του Δήμου Ορχομενού που στηρίζει όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές που περπατάνε στην τοπική διοίκηση», τονίζει ο Γ. Σκόπας και προσθέτει: «Οι υδρονομείς θα προσληφτούν με πολύ χαμηλό μισθό από τον Δήμο Ορχομενού και τα χρήματα που θα παίρνουν, δεν θα φτάνουν ούτε για τα καύσιμα τα οποία θα έχουν, λόγω της συνεχούς ολοήμερης αλλά και νυχτερινής εργασίας τους».

Όπως κάνει γνωστό σε σχετική ανακοίνωση πριν την ψηφοφορία, η Λ.Σ. έθεσε «το εύλογο ερώτημα, με τι κριτήρια θα  γίνουν οι προσλήψεις» και «επειδή ο καπιταλισμός γεννά  διαφθορά και διαπλοκή», στη συνέχεια της συζήτησης, τέθηκε το θέμα «της κακοδιαχείρισης του νερού άρδευσης από μια μικρή μειοψηφία υδρονομέων στο Δήμο τις προηγούμενες καλλιεργητικές χρονιές».

Ως επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ο κ. Σκόπας όπως ο ίδιος σημειώνει χαρακτηριστικά απευθύνθηκε στον Δήμαρχο και πρότεινε η Δημοτική αρχή, να πάρει όλα τα μέτρα που απαιτούνται ώστε να μην παρατηρηθούν ανάλογα φαινόμενα και στη συνέχεια με τη διαβεβαίωση του Λουκά Υπερήφανου το Δ.Σ.  αποφάσισε ομόφωνα την πρόσληψη των υδρονομέων της καλλιεργητικής περιόδου 2017.

Η υπόθεση όμως δεν σταμάτησε στην αίθουσα του Δ.Σ. αφού όπως σημειώνει ο κ. Σκόπας με το τέλος της συνεδρίασης, γύρω στις 11:30 το βράδυ όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι αποχωρήσαν από το Δημοτικό κατάστημα και περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα ενώ ο ίδιος  μαζί με τον επικεφαλής της παράταξης «Ορχομενός Πορεία Με Αξιοπιστία» Γιάννη Στεφανίδη κατευθύνονταν προς τα αυτοκίνητά τους περπατώντας την άκρη του δρόμου ένα αυτοκίνητο κατευθύνθηκε επάνω τους.

«Την τελευταία στιγμή ευτυχώς προλάβαμε και ανεβήκαμε στην άκρη του πεζοδρομίου. Οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ένας εκ των νεοπροσληφθέντων  υδρονομέων  του Δήμου Ορχομενού», τονίζει ο Γ. Σκόπας και προσθέτει: «Φαίνεται ότι η συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο, οι τοποθετήσεις μας (όχι μόνο οι δικές μας) για την διαπλοκή και την κακοδιαχείριση στο νερό της άρδευσης από κάποιους υδρονομείς, τον έσπρωξαν στην ενέργεια αύτη».

Επίσης κάνει γνωστό ότι το γεγονός καταγγέλθηκε στην αστυνομία αλλά «επειδή  πάντα πίσω από τέτοιες πράξεις, υπάρχουν και ηθικοί αυτουργοί που λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία με τους δράστες, γνωστοποιήσαμε το συμβάν και στον κ. Δήμαρχο, απαιτώντας να πάρει ξεκάθαρη θέση και να καταδικάσει την κακουργηματική πράξη».

Όμως όπως υπογραμμίζει «δέκα μέρες μετά, απάντηση δεν υπάρχει».

Η Λαϊκή Συσπείρωση απευθυνόμενη «σε όλους όσους βρίσκονται πίσω από τέτοιες ενέργειες», επισημαίνει πως «αν νομίζουν πως με τον  εκφοβισμό θα «κουκουλώσουν» την διαπλοκή και το καθεστώς των ψηφοθηρικών  πελατειακών σχέσεων σε λάθος πόρτα χτύπησαν, οι κομμουνιστές δεν φοβήθηκαν και δεν λύγισαν μπροστά σε δυνατούς και  σοβαρούς αντιπάλους».

Ακόμα ο Γιώργος Σκόπας ζητά να συζητηθεί το θέμα στο Δ.Σ. και να ληφθούν «όλα τα μέτρα που θα αποτρέπουν την κακοδιαχείριση, την διαφθορά και το «μπαξίσι» στην  υδρονομή» και καταλήγοντας τονίζει ότι μόνο ουσιαστικά μέτρα «θα μας προφυλάξουν και στο μέλλον, όσο είναι δυνατό, από τους δράστες και τους ηθικούς αυτουργούς που κρύβονται πίσω τους».