Σύλλογος Ποντίων Βοιωτίας «Ο Ευκλείδης»: Ανάβουμε ένα κερί για τις 353000 ψυχές

Κοινοποίηση στα Social Media

Η 19η Μαΐου έχει αναγνωρισθεί από την Βουλή των Ελλήνων ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ως ένδειξη Τιμής και Μνήμης στις 353000 ψυχές που χάθηκαν το Δ.Σ. του Συλλόγου Ποντίων Βοιωτίας «Ο Ευκλείδης», διοργανώνει όπως κάθε χρόνο λαμπαδηφορία στους δρόμους της Λιβαδειάς.

Η Λαμπαδηφορία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 ώρα 8:00 μμ. με εκκίνηση από τα Γραφεία του Συλλόγου (Στρατηγού Ιωάννου 46).

«Γι’ αυτήν την μέρα ζητούμε απ΄ όλους συμμετοχή και αρωγή, καθώς με την παρουσία σας θα στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση που αμφισβητεί και αυτό ακόμα το γεγονός της Γενοκτονίας, πράγμα που ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων», επισημαίνει ο Σύλλογος και προσθέτει: «Για την παρουσία σας αρκεί ένα μαύρο η μπλε μπλουζάκι και η διάθεση για συμμετοχή ενώ δάδες θα δοθούν σε κάθε Σύλλογο πριν την εκκίνηση».

Την Παρασκευή 19 Μαΐου τα μέλη του Συλλόγου θα συμμετάσχουν στις κεντρικές εκδηλώσεις Μνήμης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας στο Σύνταγμα.

Επίσης την Παρασκευή και το Σάββατο 20 Μαΐου θα λειτουργεί έκθεση με φωτογραφικά και ηχητικά ντοκουμέντα στα Γραφεία του Συλλόγου

Τέλος την Κυριακή 21 Μαΐου 2017σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας το πρόγραμμα περιλαμβάνει Δοξολογία, Επιμνημόσυνη δέηση, Κατάθεση στεφάνων και δεξίωση στα γραφεία του Συλλόγου.