Έτοιμη η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας για την θερινή περίοδο

Κοινοποίηση στα Social Media

Με θέματα τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου και  τον σχεδιασμό και τη λήψη μέτρων των Φορέων για την αντιμετώπιση  κίνδυνων από Δασικές Πυρκαγιές, για την θερινή περίοδο συνεδρίασε στην αίθουσα στου Διοικητηρίου της Π.Ε. Βοιωτίας στη Λιβαδειά το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής  Προστασίας (ΣΟ.Π.Π.)

«Σε ότι αφορά στον χειμώνα που πέρασε, δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό προς όφελος των πολιτών. Η χειμερινή περίοδος φέτος ήταν μακρά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια. Είχαμε άριστη συνεργασία και με τους έξι δήμους της Βοιωτίας αλλά και τους όμορους νομούς συνδράμοντας οπότε υπήρχε ανάγκη», σημείωσε μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά.

Σχετικά με την θερινή περίοδο και την προετοιμασία επεσήμανε: «Βρισκόμαστε στη νέα αντιπυρική περίοδο την οποία πρέπει να διαχειριστούμε. Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι από 1 Μαΐου μέχρι 31 Οκτωβρίου ισχύει η νομοθεσία η οποία απαγορεύει την καύση μέσα στους άγουρους οποιοδήποτε αντικειμένου παρά μόνο με άδεια της Πυροσβεστικής. Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας είναι έτοιμη, έχουμε επικαιροποιημένα τα μητρώα μας, έχουμε κάνει τους σχεδιασμούς μας και είμαστε συντονισμένοι με τους Δήμους έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς ενδεχόμενες περιπτώσεις φωτιάς κατά την περίοδο του καλοκαιριού».

Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι και αυτή τη φορά οι αρμόδιες υπηρεσίες θα ανταποκριθούν επαρκώς.

«Η φωτιά βεβαίως είναι ένα φαινόμενο μη προβλέψιμο, η στρατηγική όμως και ο σχεδιασμός υπάρχουν, το γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Βοιωτίας είναι 24 ώρες το 24ωρο σε λειτουργία. Θεωρώ ότι αν όλοι είμαστε προσεκτικοί και σε αυτό συμβάλλουν και οι πολίτες, σεβόμενοι τη νομοθεσία και λαμβάνοντας υπόψη τους χάρτες επικινδυνότητας και την ενημέρωση που παρέχουμε τότε θα καταφέρουμε να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο πυρκαγιάς το καλοκαίρι», συμπλήρωσε η Φ. Παπαθωμά.