Την διακοπή ρεύματος σε σπίτι ανέργων στη Λιβαδειά καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

Κοινοποίηση στα Social Media

Την κυβέρνηση καταγγέλλει η Γραμματεία Λιβαδειάς του ΠΑΜΕ τονίζοντας ότι «προχωρά σε διακοπές ρεύματος, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, σε φτωχούς ανθρώπους και όχι σε μπαταχτσήδες, ενώ για τις μεγάλες βιομηχανίες μείωσε δραστικά την τιμή της κιλοβατώρας».

Πιο συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της επεσήμανε: «Γι’ άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός ακόμη δράματος που ζει μια οικογένεια στην Λιβαδειά. Πρόκειται για οικογένεια ανέργων που δίνει καθημερινή μάχη για την επιβίωση , με σοβαρά προβλήματα υγείας που εδώ και 3 εβδομάδες ζει χωρίς ρεύμα».

Όπως σημειώνει πρόκειται για άνεργο πατέρα, που εκτός από την ανεργία του, έχει να αντιμετωπίσει την δική του αρρώστια και του παιδιού του, αδυνατεί να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες της οικογένειάς του και πολύ δε περισσότερο αδυνατεί να πληρώσει τον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος.

Ταυτόχρονα το ΠΑΜΕ ζήτησε την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στην συγκεκριμένη οικογένεια αλλά και «σε κάθε οικογένεια ανέργου ή βιοπαλαιστή που δεν μπορεί να πληρώσει, είτε λόγω ανεργίας, είτε γιατί μειώθηκε δραστικά το εισόδημά του» διεκδικώντας καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά, μείωση 50% των τιμολογίων της ΔΕΗ και των δημοτικών τελών στους ανέργους και πάγωμα των χρεών στη ΔΕΗ για όσο χρόνο διαρκεί η ανεργία.

«Να παλέψουμε σε έναν αγώνα που στόχος του θα είναι η ικανοποίηση των αναγκών μας. Καλούμε τους συναδέλφους να κατανοήσουν ότι η λύση δεν είναι να κρύβουμε το πρόβλημα διότι δεν είμαστε εμείς που το προκαλέσαμε.  Η περηφάνια όλων εμάς που μοχθούμε για το μεροκάματο για να πλουτίζουν οι λίγοι δεν τσακίζεται στα σκοτάδια που θέλουν να μας βυθίσουν», καταλήγει το ΠΑΜΕ.