Η νέα συμφωνία της κυβέρνησης είναι η πιο οδυνηρή για την χώρα, τόνισε από τη Λιβαδειά ο Βουλευτής της Ν.Δ. Γ. Γεωργαντάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Ο υπεύθυνος του Τομέα Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς ήταν ο κύριος ομιλητής στην συνεδρίαση της Ν.Ε. του κόμματος που πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά στο πλαίσιο ενημέρωσης στελεχών και πολιτών.

Ο κ. Γεωργαντάς έκανε λόγο για τέταρτο μνημόνιο και μάλιστα το οδυνηρότερό για τον ελληνικό λαό και επανάλαβε το ζήτημα για πρόωρη προσφυγή στη κάλπη.

Τα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποτελούν όχι απλά ένα τέταρτο μνημόνιο αλλά το οδυνηρότερο μνημόνιο, την οδυνηρότερη συμφωνία που έχει γίνει μέχρι σήμερα, μια συμφωνία που δεσμεύει για πολλά χρόνια την Ελλάδα, μία συμφωνία χωρίς κανένα ουσιαστικό αντάλλαγμα. Είναι μια συμφωνία που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν θα έχει γίνει μια σωστή διαπραγμάτευση από την πλευρά της κυβέρνησης. Δυστυχώς όμως η διαπραγμάτευση έγινε με πρόχειρο και ανεύθυνο τρόπο και τώρα φορτωνόμαστε μέτρα που πριν από μερικούς μήνες δεν χρειάζονταν», τόνισε ο κ. Γεωργαντάς.

Ωστόσο επεσήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει τη συμφωνία αλλά θα την εφαρμόσει με άλλες πολιτικές μετά από διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

«Η χώρα έχει μια συνέχεια, εμείς δεν θα λέμε αυτό που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα σκίσουμε την άλλη μέρα τις συμφωνίες, αυτό όμως που δεσμεύει την κυβέρνηση της νέας Δημοκρατίας την άλλη μέρα είναι το πλαίσιο της συμφωνίας, αυτό που θα πετύχουμε εμείς είναι να αλλάξουμε το μίγμα της πολιτικής καθώς πιστεύουμε ότι η υπερφορολόγηση και η μείωση των συντάξεων που είναι τα βασικά μέτρα και χαρακτηριστικά αυτής της συμφωνίας μπορούν να αποφευχθούν διότι υπάρχουν άλλες πολιτικές μπορούν να γίνουν παράλληλα και να οδηγήσουν σε ένα καλό δημοσιονομικό αποτέλεσμα χωρίς την επιβάρυνση αυτή του ελληνικού λαού», είπε και συμπλήρωσε: «Θεωρούμε ότι είναι αδιέξοδη η πολιτική που ακολουθείται από την παρούσα κυβέρνηση και η μόνη διέξοδος είναι οι εκλογές, είναι απαράδεκτο κοινοβουλευτικά να δεσμεύεται η χώρα για την επόμενη κυβέρνηση από τη σημερινή δεδομένου οτι μέτρα όλα αυτά τα μέτρα δεν αφορούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά την επόμενη».

Από την πλευρά του ο Πρόοδος της ΝΟΔΕ Βοιωτίας Γιώργος Λιανός δήλωσε μεταξύ άλλων: «Προχωρήσαμε στην συνεδρίαση της νομαρχιακής συνέλευσης στο πλαίσιο ενημέρωσης των στελεχών μας για το τέταρτο μνημόνιο, ένα μνημόνιο που φέρνει μια επικίνδυνη κυβέρνηση καταστρέφοντας ταυτόχρονα την οικονομία ενώ παράλληλα οδηγεί σε φτωχοποίηση τη χώρα. Οι εκλογές είναι άμεση ανάγκη και δεν τις ζητάει μόνο ο πρόεδρος μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και ο ελληνικός λαός».