Ξεκινούν στις 22 Μαΐου οι εγγραφές στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Λεβαδέων

Κοινοποίηση στα Social Media

Στις 22 Μαΐου ξεκινούν οι εγγραφές στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Λεβαδέων για το σχολικό έτος 2017 – 2018 όπως ενημερώνει το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής

της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού ενώ η κατάθεση των δικαιολογητικών θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Ιουνίου.

Η αίτηση με τα επισυναπτόμενα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Λεβαδέων υποβάλλονται στον A’ Βρεφονηπιακό Σταθμό (οδός Λιάκουρας – Συνοικία Αγίου Φανουρίου),  ενώ για τον Παιδικό Σταθμό Κορώνειας στον Σταθμό στον Άγιο Γεώργιο  και για τον Παιδικό Σταθμό Κυριακίου στον Σταθμό στο Κυριάκι.

Προϋπόθεση αποτελεί η μητέρα να εργάζεται και η ηλικία παιδιού δεδομένου ότι από 6 μηνών έως 3 ετών αφορά σε Βρεφικό Σταθμό ή Βρεφικό τμήμα και από 2½ ετών μέχρι εγγραφής του στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο προκειμένου για Παιδικό Σταθμό ή Βρεφονηπιακό Σταθμό.

Τα δικαιολογητικά περιλαμβάνουν πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας, βεβαίωση εργασίας της μητέρας από τον εργοδότη ή δήλωση του άρθρου 8 του Ν.1599/1986 και βεβαίωση γιατρού για την καλή σωματική και πνευματική υγεία του παιδιού.

Όσοι κατοικούν ανατολικά του ποταμού Έρκυνα μπορούν να ζητήσουν εγγραφή στον Β΄ Βρεφονηπιακό Σταθμό Λιβαδειάς στο Συνοικισμό (Μ. ΑΣΙΑΣ 2) ή στον Β΄ Παιδικό Σταθμό (ΑΧΙΛΛΕΩΣ 16) και όσοι κατοικούν δυτικά του ποταμού Έρκυνα μπορούν να ζητήσουν εγγραφή   στον Α΄ Παιδικό Σταθμό Λιβαδειάς (οδός Αναλήψεως 20) ή στον Α΄ Βρεφονηπιακό Σταθμό Λιβαδειάς (οδός Λιάκουρας).

Ειδικές κατηγορίες είναι η μονογονεϊκή οικογένεια (από θάνατο , διαζύγιο ή μη ύπαρξη γάμου) και οικογένειες με τυχόν δυσμενές οικογενειακό περιβάλλον (χαμηλό εισόδημα , στράτευση, πνευματική ή σωματική αναπηρία γονέων, ανίατη ασθένεια γονέων, διαταραγμένο γονικό περιβάλλον, απροσδόκητο οικογενειακό συμβάν και άλλες ειδικές περιπτώσεις)

Τα κριτήρια που συνεκτιμώνται είναι να πρόκειται για δημότη του δήμου Λεβαδέων, να είναι εργαζόμενη μητέρα, το εισόδημα να είναι χαμηλό και ο αριθμός των παιδιών ενώ οι περιπτώσεις ειδικών κατηγοριών (Εκπαιδευτικοί, Στρατιωτικοί κ.τ.λ. ). εξετάζονται ευνοϊκά και στα πλαίσια των δυνατοτήτων.

Τα καταβαλλόμενα τροφεία είναι μηνιαία (11 μήνες) ενιαία (βρέφος ή προνήπιο), καταβάλλονται ανεξάρτητα από τις παρουσίες εντός του πρώτου δεκαημέρου κάθε μήνα στο Δήμο Λεβαδέων και καθορίζονται με την 184/27-5-2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων

Γονέας με 2 ή 3 παιδιά που φιλοξενούνται στον σταθμό πληρώνει για το πρώτο παιδί το 100% της κατηγορίας εισοδήματος και για το δεύτερο και τρίτο το 50%.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με τους σταθμούς στα εξής τηλέφωνα:

Α΄ Παιδικός Σταθμός, Αναλήψεως 20, τηλ. 22610-29630 (ΜΕΝΤΕ ΣΩΤΗΡΙΑ)

Α΄ Βρεφονηπιακός Σταθμός Λιάκουρας, τηλ. 22610-24162  (ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ)

Β΄ Παιδικός Σταθμός Αχιλλέως 16, τηλ. 22610-20250  (ΦΑΚΑ ΦΑΝΗ)

Β΄  Βρεφονηπιακός Σταθμός Μ. Ασίας 2, τηλ. 22610-24827 (ΣΑΒΡΑΜΗ ΑΝΝΑ)

Παιδικός Σταθμός Κορώνειας, Αγ. Γεωργιος  τηλ. 22610-43066  (ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΑ)

Παιδικός Κυριακίου, Κυριάκι τηλ. 22670-51060   (ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ)