Υπόνοιες για άτυπο μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Άσκρη Αλιάρτου

Κοινοποίηση στα Social Media

Αναστάτωση επικρατεί στην τοπική κοινωνία του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων με αφορμή τα όσα γίνονται γνωστά τις τελευταίες ημέρες για άτυπο μουσουλμανικό νεκροταφείο σε χωράφι στην περιοχή της Άσκρης.

Η αστυνομία από καιρό παρακολουθούσε διακριτικά την συγκεκριμένη περιοχή ενώ τις τελευταίες ημέρες η παρουσία αστυνομικών ήταν έντονη δεδομένου ότι άρχισαν να γίνονται έρευνες στο αγρόκτημα στο οποίο η πρόσβαση έχει απαγορευτεί.

«Το κτήμα αυτό το αγόρασε πρόσφατα ένας Σύριος από κάποιον Αθηναίο και λένε ότι βρέθηκαν εκεί πτώματα. Κάποιοι λένε για πλούσιους Σύριους που ήρθαν στην Ελλάδα και για διαφόρους λόγους έχασαν τη ζωή τους», έλεγε κάτοικος της περιοχής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο μέσα στο χωράφι να έχουν θαφτεί πράγματι κάποια πτώματα κάτι που αν επαληθευτεί από τις έρευνες σημαίνει ότι ορισμένοι ήθελαν παράνομα να το μετατρέψουν σε μουσουλμανικό νεκροταφείο.

Όπως είναι γνωστό υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα μουσουλμανικά νεκροταφεία στην Ελλάδα και πρόσφατα η Εκκλησία πήρε απόφαση να παραχωρήσει στο Σχιστό μια έκταση 20 στρεμμάτων για τη δημιουργία κοιμητηρίου Μουσουλμάνων.

Επειδή δεν υπάρχει νεκροταφείο στην πρωτεύουσα, στο οποίο να μπορούν να ταφούν οι νεκροί μουσουλμάνοι σύμφωνα με όσα ορίζει η θρησκεία τους, οι συγγενείς τους υποχρεώνονται να ταξιδέψουν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, μέχρι την Ξάνθη ή την Κομοτηνή, για να γίνει η κηδεία.

Δεδομένου ότι η Βοιωτία είναι κοντά στην Αθήνα, αλλά και στην ίδια την περιοχή υπάρχουν πολλοί μουσουλμάνοι, κυρίως Πακιστανοί, πιθανόν κάποιοι να είδαν το εγχείρημα  ως μια καλή… επιχείρηση για το μέλλον.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι η διαδικασία στο θέμα της αδειοδότησης είναι πάρα πολύ δύσκολη.

Οι αστυνομικοί, συνεχίζουν τις έρευνες με άκρα μυστικότητα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν προσαχθεί ένας σύριος μετανάστης και δύο ομοεθνείς του προκειμένου να ανακριθούν.