Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος, συνεδρίασε το Σ.Τ.Ο. της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων

Κοινοποίηση στα Social Media

Την 1η Μαΐου ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος και στο πλαίσιο της ετοιμότητας συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΤΟ) του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, υπό την προεδρία του Δημάρχου Γεώργιου Ντασιώτη προκειμένου να γίνει ο απολογισμός της προηγούμενης περιόδου και ο σχεδιασμός της νέας.

Ο κ. Ντασιώτης κάνοντας τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου αναφέρθηκε στις δυσκολίες που προέκυψαν εξαιτίας των χιονοπτώσεων που έπληξαν την περιοχή, οι οποίες όπως είπε αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά χάρη στις συντονισμένες ενέργειες και την άψογη συνεργασία των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών.

Επίσης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του σε όλους τους εκπροσώπους των φορέων για την ετοιμότητα που επέδειξαν και για τη μέχρι σήμερα εποικοδομητική συνεργασία.

Ακολούθως αναφέρθηκε σε σειρά ενεργειών και δράσεων που έχει πραγματοποιήσει ο Δήμος στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου και μίλησε για το πολύτιμο έργο των εθελοντών της πολιτικής προστασίας τονίζοντας ότι «αποτελούν σημαντικό κομμάτι στον κρίκο της δασοπροστασίας και της πυρόσβεσης».

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους εκπροσώπους όλων των εμπλεκόμενων φορέων στις οποίες εκτέθηκαν οι ενέργειες που έχουν μέχρι σήμερα πραγματοποιηθεί αλλά και τα πρακτικά προβλήματα που πρέπει αντιμετωπιστούν για την καλύτερη προετοιμασία ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Επίσης τέθηκαν υπό συζήτηση θέματα που αφορούν στην ολοκλήρωση συντήρησης πυροσβεστικών υδροστομίων του Δήμου, στη συντήρηση δασικών δρόμων, στην αποψίλωση πρανών και οικοπεδικών χώρων από ξερά χόρτα, καθώς και στις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πολιτών.