Η Π.Ε. Βοιωτίας θα χορηγήσει 29 άδειες υπαιθρίου πλανοδίου εμπορίου για το 2017

Κοινοποίηση στα Social Media

Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων σχετικά με την χορήγηση 29 συνολικά αδειών  υπαιθρίου πλανοδίου εμπορίου για το έτος 2017 εξέδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, όπως έκανε γνωστό η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά.

Πιο συγκεκριμένα η πρόσκληση αφορά σε 4 άδειες για οπωρολαχανικά, 7 για αλιευτικά προϊόντα θάλασσας και γλυκών υδάτων ιχθυοκαλλιεργειών, 6 για είδη προικός και ένδυσης, 4 για είδη οικιακής χρήσης και ψιλικών, 4 για πώληση λουκουμάδων και σακχαρώδη είδη, συσκευασμένων προϊόντων σοκολατοποιΐας- καραμελοποιίας, μαλλί της γριάς, ξηρούς καρπούς, κάστανα και καλαμπόκια και 4 για προϊόντα  μελιού, οίνου, ελιάς, οπωροκηπευτικών και οσπρίων

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν την σχετική αίτηση μέχρι τις 17 Μαΐου 2017

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την αίτηση είναι: Πιστοποιητικό Ανεργίας, Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος, Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής ταυτότητας, Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία ο/η αιτών δηλώνει ότι δεν κατέχει ο ίδιος, ο/η σύζυγος και τα τέκνα αυτού, άλλη διοικητική άδεια άσκησης βιοποριστικού επαγγέλματος.

Επίσης απαιτούνται πιστοποιητικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τα οποία αποδεικνύεται κατά περίπτωση ότι ο ενδιαφερόμενος ανήκει σε μια από τις κατηγορίες: Άτομα με αναπηρία τουλάχιστον πενήντα τοις εκατό(50%) και τυφλοί, Πολύτεκνοι και τα τέκνα αυτών, καθώς και γονείς με τρία τέκνα, Ανάπηροι και θύματα ειρηνικής περιόδου του ν. 1370/1944(Α’ 82), Γονείς ανήλικων τέκνων με  αναπηρία και σε γονείς που προστατεύουν άτομα με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης, Ομογενείς Βορειοηπειρώτες και ομογενείς παλιννοστούντες, Έλληνες Ρομά που έχουν εγγραφεί στα δημοτολόγια των ΟΤΑ της χώρας, Άτομα απεξαρτημένα από εξαρτησιογόνες ουσίες και άτομα υπό απεξάρτηση.

Η Ταχυδρομική Διεύθυνση για την αποστολή των αιτήσεων είναι: Δ/νση Ανάπτυξης Π.Ε. Βοιωτίας, Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού, Φίλωνος 35-39, Λιβαδειά ΤΚ 32131.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν φυσικά πρόσωπα που είναι άνεργα και δεν κατέχουν (τα ίδια, ο/η σύζυγος ή τα τέκνα αυτών) άλλη διοικητική άδεια άσκησης βιοποριστικού επαγγέλματος.

Η άδεια χορηγείται κατά σειρά προτεραιότητας και με βάση κοινωνικά κριτήρια σε πρόσωπα που ανήκουν στις συγκεκριμένες κατηγορίες ενώ σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις οι άδειες άσκησης υπαιθρίου πλανοδίου εμπορίου ισχύουν εντός της οικείας Περιφέρειας.