Έξι νέες οικογένειες προσφύγων από το camp των Θερμοπυλών στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Έξι νέες οικογένειες προσφύγων, που διέμεναν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στις  Θερμοπύλες, είναι οι νέοι ωφελούμενοι του προγράμματος «Διαμονή Αιτούντων Άσυλο και Υποψηφίων Μετεγκατάστασης», που έφτασαν στη Λιβαδειά.

Τους πρόσφυγες υποδέχτηκαν στο κτίριο του πρώην Πανεπιστημίου στην Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη και τους καλωσόρισαν στη πόλη η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ Αθανάσιος Αλεστάς, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λεβαδέων και το προσωπικό της ΚΕΔΗΛ.

Η κ. Πούλου, καταδίκασε τις αιτίες του πολέμου που τους εξανάγκασαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να βρεθούν στην Ελλάδα, ενημέρωσε, ότι η Λιβαδειά ήδη φιλοξενεί οικογένειες προσφύγων, οι οποίες υποστηρίζονται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων και ανέφερε τις υποχρεώσεις που έχουν οι ωφελούμενοι απέναντι στο πρόγραμμα για την ομαλή έκβασή του.

Στη συνέχεια, ευχαρίστησε την Ύπατη Αρμοστεία που υποστηρίζει το πρόγραμμα ενώ αναφέρθηκε στην ύπαρξη και στην δράση του Δικτύου Αλληλεγγύης Λιβαδειάς που όλο αυτό το διάστημα είναι αρωγοί σε κάθε προσπάθεια του Δήμου Λεβαδέων και της ΚΕΔΗΛ.

Ο κ. Αλεστάς, απεύθυνε χαιρετισμό στους νέους ωφελούμενους που ήταν πλήρως ενημερωμένοι από την προηγούμενη δομή φιλοξενίας τους για τον τόπο έλευσης τους και τον τρόπο διαμονής τους στη Λιβαδειά και τόνισε ότι η καθημερινή φροντίδα τους είναι υποχρέωση του προσωπικού της ΚΕΔΗΛ.

Το πρόγραμμα «Διαμονή Αιτούντων Άσυλο και Υποψηφίων Μετεγκατάστασης» σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στη Λιβαδειά, υλοποιείται απί την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε για τους Πρόσφυγες, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Λιβαδειά έχει φιλοξενήσει συνολικά 343 ωφελούμενους ενώ αυτή τη χρονική περίοδο στη πόλη διαμένουν 304 ωφελούμενοι, εκ των οποίων οι 187 είναι μικρά παιδιά.

Παράλληλα οι πρώτες οικογένειες έχουν ήδη αποχωρήσει για μετεγκατάσταση και οικογενειακή επανένωση σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, ενώ στις περισσότερες οικογένειες της δομής έχουν δοθεί οι τελικές αποφάσεις μετεγκατάστασης τους.