Μορφωτικός Σύλλογος Λεβαδείας: Δημοτικό τραγούδι. Η καθάρια ανάσα της Ελλάδος

Κοινοποίηση στα Social Media

Μια βραδιά πλημμυρισμένη από τους αθάνατους ήχους του δημοτικού τραγουδιού διοργάνωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος της πόλης μας στην αίθουσά του (Στέγη Σ. Σταθά). Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στους αξέχαστους τραγουδιστές δημοτικών τραγουδιών κ. κ. Γιώργο Μεϊντανά και Κωνσταντίνο Ζωγράφο, οι οποίοι διέπρεψαν τόσο στον τόπο μας όσο και στο εξωτερικό και άφησαν βαθύ το καλλιτεχνικό τους αποτύπωμα στον χώρο του δημοτικού τραγουδιού.

Την έναρξη της εκδήλωσης προλόγισε ο Γεώργιος Κωσταγιάννης αναφερόμενος και στα δύο τιμώμενα πρόσωπα και στους συντελεστές της εκδήλωσης.

Για το δημοτικό τραγούδι μίλησαν η Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου και φιλόλογος κ. Άννα Νικολάου και ο Αιδεσιμολογιώτατος πατέρας Αθανάσιος Ν. Αθανασίου, ο οποίος δεν περιορίστηκε μόνο στον λόγο αλλά κόσμησε και ζωντάνεψε την εκδήλωση με την μελωδική και γνήσια λαϊκή φωνή του, ερμηνεύοντας κάποια από τα γνωστότερα και πιο αγαπημένα δημοτικά τραγούδια.

Τον Αιδεσιμολογιώτατο συνόδευσαν οι μουσικοί Λουκάς Κουσκούκης, Αθανάσιος Αποστόλου και Νικόλαος Κορογιάννος.

Εντυπωσιακή υπήρξε η παρουσία του τραγουδιστή κ. Λουκά Ζαφείρα, ενός ανθρώπου με πηγαίο ταλέντο και βαθιά αγάπη για το δημοτικό τραγούδι, που μάγεψε και ξεσήκωσε το πυκνό ακροατήριο με τις ερμηνείες του.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης και κυρίως τον κ. Γεώργιο Κουρεντή, που ζωντάνεψε τη βραδιά με το οπτικό υλικό που παρουσίασε, και τον Αιδεσιμολογιώτατο πατέρα Αθανάσιο Ν. Αθανασίου που συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία της εκδήλωσης.