Είχαν κατακλέψει αγροτικές αποθήκες και μηχανήματα, σε Αλίαρτο και Ορχομενό

Κοινοποίηση στα Social Media

Συνολικά 7 κλοπές από αγροτικές αποθήκες, γεωργικά μηχανήματα και οχήματα, σε διάφορες περιοχές της Αλιάρτου και του Ορχομενού εξιχνιάσθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν 2 υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 50 και 37 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Πιο συγκεκριμένα λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις 13 Απριλίου 2017 σε περιοχή της Αλίαρτου,  αστυνομικοί της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, εντόπισαν τους δράστες να κινούνται με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, του 50χρονου, που ήταν φορτωμένο με 21 πλαστικά δοχεία που περιείχαν πετρέλαιο κίνησης, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Το πετρέλαιο και το αυτοκίνητο κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς, όπως επίσης και 20 ναρκωτικά δισκία που βρέθηκαν στην κατοχή του 50χρονου.

Από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, προέκυψε ότι οι δράστες, τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2016, είχαν διαπράξει 7 κλοπές από αγροτικές αποθήκες, γεωργικά μηχανήματα και οχήματα και σε μια επιχείρηση οικοδομικών υλικών.

Από αποθήκες και τον προαύλιο χώρο, τους είχαν αρπάξει εργαλεία, μηχανήματα και εξαρτήματα από μοτέρ, γεννήτριες και αντλίες, διάφορα μεταλλικά αντικείμενα, ηλεκτρικές συσκευές ακόμα και ρούχα.

Από γεωργικά μηχανήματα, τρακτέρ και αυτοκίνητα έκλεψαν πετρέλαιο κίνησης, συνολικού βάρους 1.900 λίτρων, μπαταρίες και διάφορα άλλα εξαρτήματα.

Η λεία που  αποκόμισαν από την παράνομη δράσης τους, ανέρχεται περίπου στις 10.000 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 50χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα πράγματα που είχαν κλέψει και ήδη κάποια από αυτά αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.