Η συμβιβαστική λύση για την παραλία Αγγελή στον όρμο της Νούσας (video)

Κοινοποίηση στα Social Media

“Ο Δήμος Θηβαίων δεν απεμπολεί κανένα νόμιμο δικαίωμα για το κοινόχρηστο του δρόμου που οδηγεί στην παραλία Αγγελή στον όρμο της Νούσας” ,  σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σπύρο Νικολάου.

Ο συγκεκριμένος δρόμος  περνά μέσα από τη βιομηχανική ζώνη που λειτουργεί στην περιοχή.

Η απόφαση 266 του 2015 του δημοτικού συμβουλίου Θηβαίων που καλούσε τη δημοτική αρχή να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την άρση του παράνομου αποκλεισμού (από την εταιρεία) της χρήσης του δρόμου από τους πολίτες, δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Δεν ελήφθη υπόψη και η γνωμοδότηση του συμπαραστάτη του Δημότη (μετά από προσφυγή δημοτών),  που έκρινε παράνομο τον αποκλεισμό του δρόμου για τους κατοίκους της περιοχής.

Νομικό κενό προέκυψε -σύμφωνα με τον Σπύρο Νικολάου- από τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Δήμου που εξέφρασε διαφορετική άποψη για την κοινοχρησία του δρόμου.

Το νομικό κενό οδήγησε στη συμβιβαστική λύση που προωθεί την κατασκευή άλλου δρόμου, που οδηγεί σε άλλη παραλία του Κορινθιακού, σε όμορη κοινότητα και όχι στην παραλία Αγγελή στον όρμο της Νούσας.

Τη συμβιβαστική λύση συνυπέγραψαν οι παρατάξεις της μειοψηφίας πλην της Λαικής Συσπείρωσης που απουσίαζε από την συνεδρίαση και του ανεξάρτητου ΔΣ Θανάση Σκούμα που την καταψήφισε.

Νεότερο στοιχείο που κατατέθηκε από το Δήμαρχο Θηβαίων είναι οτι η επίμαχη παραλία Αγγελή στον όρμο της Νούσας, δεν θα πάρει ποτέ άδεια λουόμενων.

Δείτε το σχετικό βίντεο του tvstar.gr: