Στο «μέτωπο» των αγροτών στον Ορχομενό βρέθηκαν οι βουλευτές Γιάννης Σταθάς και Βαγγέλης Αποστόλου

Κοινοποίηση στα Social Media

syrorx2Αντιπροσωπεία από το Βαγγέλη Αποστόλου, συντονιστή του τομέα αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, το Γιάννη Σταθά, βουλευτή Βοιωτίας και τοπικά στελέχη επισκέφτηκαν σήμερα τους αγρότες που έχουν συγκεντρωθεί στο κόμβο Ορχομενού στη Βοιωτία και συζήτησαν μαζί τους για τα προβλήματα τους και τα αιτήματα της κινητοποίησής τους.

Οι βουλευτές χαρακτήρισαν δίκαια τα αιτήματα και δήλωσαν την συμπαράστασή τους στους αγρότες

Για μια ακόμα φορά δόθηκε έμφαση στην ανάγκη μείωσης του κόστους παραγωγής  προκειμένου να διασφαλίστεί όχι μόνο η επιβίωση των αγροτών αλλά και η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής αγροτικής οικονομίας και τονίστηκε ότι «αυτό με τη σειρά του, και μαζί με την κατάλληλη πολιτική μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις και για την ανταγωνιστικότητα του διατροφικού τομέα, την υποκατάσταση εισαγωγών, τη βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου και τελικά για το καταναλωτή».

Όπως τόνισε ο κ. Αποστόλου η συγκυβέρνηση ταλαντεύεται μεταξύ «μαστίγιου και καρότου» και ανέφερε ότι σήμερα στις Ε.Ο Πατρών-Πύργου και Πατρών-Τρίπολης αποφάσισαν να κόψουν κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα στα παραταγμένα δεξιά και αριστερά του δρόμου τρακτέρ των αγροτών, που δεν εμποδίζαν την κυκλοφορία.

syrorx1Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ προειδοποίησαν την κυβέρνηση ότι «και για το παραπάνω ζήτημα αλλά και αν επιχειρήσει με επικοινωνιακά τεχνάσματα να προσεγγίσει τα προβλήματα των αγροτών θα μας βρει αντιμέτωπους» και συμπλήρωσαν: «Πέρασε πια ο καιρός που οι κυβερνήσεις του δικομματισμού εξαπατούσαν τους αγρότες και τη κοινωνία με φιλοδωρήματα».

Επεσήμαναν δε ότι η κλιμάκωση και η τακτική του αγώνα των αγροτών είναι ζήτημα που αφορά και καθορίζεται από τους ίδιους υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει τη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματά τους αλλά και την ετοιμότητά του να είναι μαζί με τους αγωνιζόμενους αγρότες και στη Βουλή και στα μπλόκα».

Από την πλευρά τους οι αγρότες δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν δυναμικά τον αγώνα τους.