Έργα 58 εκατ. ευρώ στη Βοιωτία

Κοινοποίηση στα Social Media

pergatnasΣτα έργα της Περιφέρειας στη Βοιωτία, αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Κ. Περγαντάς, στον πρόσφατο ετήσιο απολογισμό του.

«Το 2012, από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας ολοκληρώθηκαν, συνεχίζονται, δρομολογούνται και είναι προς συμβασιοποίηση σχολικές, κτιριακές και οδικές υποδομές και μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 58 εκ. ευρώ», είπε ο κ. Περγαντάς

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν :

*  Ο μεγάλος οδικός άξονας της νότιας πλευράς «Θίσβη – Κανάβαρι», έργο-γέφυρα του ΕΣΠΑ, που μετά την επαναδημοπράτησή του και την υπογραφή νέας σύμβασης τον Μάρτιο του 2012, προχωρά ολοταχώς.

*  Η τμηματική αναβάθμιση του δρόμου «Θήβα – Λιβαδειά» με διαπλάτυνση τμήματος και κατασκευή ανισόπεδου κόμβου στα Βάγια, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

*  Η βελτίωση του εθνικού οδικού δικτύου με εκτεταμένες παρεμβάσεις κατά τμήματα, όπως στον Περιφερειακό της Λιβαδειάς.
*  Η κατασκευή του δρόμου Νεοχωράκι – Τανάγρα καθώς και η εξέλιξη πολύ σημαντικών μελετών όπως των δρόμων προς τα Δερβενοχώρια, του κόμβου Μουρικίου – Θήβα – Καναβάρι, της Ανατολικής παράκαμψης Θηβών, της παράκαμψης Αλιάρτου και Διστόμου – Οσίου Λουκά.
Στόχος είναι η ωρίμανση των έργων αναβάθμισης του οδικού δικτύου της Βοιωτίας με προτεραιότητα τον οδικό άξονα Θήβα – Λιβαδειά.

*  Παράλληλα, με διαρκείς παρεμβάσεις μας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης χρηματοδοτείται, με 11.205.000 ευρώ  το έργο «Αρδευτικά Δίκτυα Λιβαδειάς, Α΄Φάση», που δημοπρατήθηκε στις αρχές του 2013.

Επιπλέον, από το Περιφερειακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ χρηματοδοτούνται έργα πολιτισμού, περιβάλλοντος και κοινωνικής μέριμνας όπως :

* Η επανέκθεση των προϊστορικών, κλασσικών και βυζαντινών αρχαιοτήτων Θήβας.

* Η υδροδότηση των τοπικών κοινοτήτων Νεοχωρακίου και Ελαιώνα του Δήμου Θήβας, με τροφοδότηση και διύλιση νερού από το Μόρνο.

* Η κατασκευή έργων και προμήθεια εξοπλισμού διαχείρισης στερεών αποβλήτων της ΔΕΠΟΔΑ Θήβας και

* Η κατασκευή του κέντρου γεροντολογίας και προνοιακής υποστήριξης στο Δήλεσι, που εντάχθηκε το 2012.