Ο αγώνας είναι η μόνη λύση για δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια, τονίζει το ΠΑΜΕ

Κοινοποίηση στα Social Media

Με σύνθημα «δεν θα γίνουμε θεατές στην εξαθλίωση μας» το ΠΑΜΕ Λιβαδειάς πραγματοποίησε πρόσφατα συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

«Πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να σταματήσει πηγαίνοντας στην Ευρωπαϊκή Ένωση να «κερδίζει» συνέχεια τους ευρωπαίους ηγέτες και την άλλη μέρα γυρνώντας να φέρνει νέα δυσβάσταχτα μέτρα για τον λαό. Είναι γεγονός ότι κυβέρνηση συμφώνησε σε όλα, συμφώνησε σε ότι ζήταγαν οι δανειστές. Μέτρα που θα ψηφήσει και όταν δεν θα πιαστούν τα «ματωμένα», πλεονάσματα από την βαριά φορολογία των εργαζομένων και των συνταξιούχων θα εφαρμοστούν. Τα συλλαλητήρια και οι αγώνες που θα γίνουν το επόμενο διάστημα είναι η απάντησή μας και καλούμε σε συμμετοχή όλους τους εργαζόμενους», επεσήμανε ο Γιώργος Πελέκης.
Όπως χαρακτηριστικά τονίζει το ΠΑΜΕ «στον ρυθμό των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση, τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και επιζητούν τα μνημόνια διαρκείας αλλά και ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, μας θέλουν στην αδράνεια, το συμβιβασμό στη μοιρολατρική αποδοχή της βαρβαρότητας» και αυτό διότι «πάνω στα αποκαΐδια, χτίζουν τη μελλοντική ανάκαμψη των κερδών τους πάνω στα συντρίμμια των λαϊκών κατακτήσεων. Θέλουν να εξασφαλίσουν περισσότερα φτηνά εργατικά χέρια, εργάτες με αλυσίδες. Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα και απαιτούν να μην υπάρχουν αντιδράσεις για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η συντριβή των δικαιωμάτων του λαού, οι διαπραγματεύσεις με στόχο την αύξηση των κερδών τους».
Η μόνη λύση όπως υπογραμμίζει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο είναι «το δυνάμωμα της αγωνιστικής δράσης από κάθε σωματείο, από κάθε χώρο δουλειάς, η οργάνωση της απάντησης σε παλιά και νέα μέτρα, η αντεπίθεση για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια».