Βαγγέλης Αποστόλου Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Ενισχύουν τα μπλόκα και κατεβαίνουν στην Αθήνα οι αγρότες

Κοινοποίηση στα Social Media

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση των εκπροσώπων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη και την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.
Ο Βαγγέλης Μπούτας, Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, είπε μεταξύ άλλων: «Δεν προέκυψε κάτι θετικό στη συνάντηση, καλούμε τους αγρότες να παραμείνουν στα μπλόκα».
Η αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων, αποφάσισε την κλιμάκωση του αγώνα στα μπλόκα και την μαζική συμμετοχή στο παναγροτικό συλλαλητήριο, την ερχόμενη Τρίτη, στην Αθήνα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Βαγγέλη Αποστόλου και τους συναρμόδιους υπουργούς.
Το φορολογικό το ασφαλιστικό και το κόστος παραγωγής κυριάρχησαν στη συζήτηση και δόθηκαν διευκρινήσεις.

Ο Βαγγελης Αποστολου, τόνισε στους αγρότες ότι :
«Μέσα στα δεδομένα που βιώνει η χώρα και τις συμφωνίες που έχει να υλοποιήσει και που δεν μπορούν να ανατραπούν από τη δική μας πλευρά καταθέσαμε ένα δεκάλογο παρεμβάσεων που αφορούν στο κόστος παράγωγης».
Το αφορολόγητο στους αγρότες ισχύει ως έχει και το 2017 τόνισε η Υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου και σημείωσε ότι:

«Φορολογείται μόνο η βασική ενίσχυση, ενώ οι συνδεδεμένες, το πρασίνισμα της ΚΑΠ και η εξισωτική αποζημίωση από τις 12.000 ευρω και πάνω, είναι αφορολόγητα. Όσον αφορά στο ακατάσχετο των 15.000 ευρώ, θα δούμε τι μπορεί να γίνει τεχνικά».

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ
« Μετά από 20 μέρες στα μπλόκα, απευθυνθήκαμε στην κυβέρνηση ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις στα συγκεκριμένα αιτήματα που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων κι αφορούν, κυριολεκτικά, στην επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών.
Η κυβέρνηση, όπως αποδείχτηκε και στη συνάντηση που είχαμε με το κυβερνητικό κλιμάκιο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, επιμένει στην αρνητική της στάση και δεν ικανοποιεί ούτε ένα από τα αιτήματά μας.
Στην κυβερνητική αδιαλλαξία απαντάμε με ενίσχυση των μπλόκων με νέα τρακτέρ και , ταυτόχρονα, προετοιμαζόμαστε, εντατικά, σ’ όλη τη χώρα, για το πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο που οργανώνουμε στην Αθήνα, την Τρίτη 14 Φλεβάρη, στις 13.30 στην πλατεία Βάθης.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της Αττικής να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο για να στηρίζουν, ενεργά, τα δίκαια αιτήματα και τον αγώνα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς.
Αγωνιζόμαστε στα μπλόκα κατά της πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης που συγκεντρώνει τη γη και την παραγωγή σε λίγα χέρια, πετώντας στον Καιάδα του ξεκληρίσματος τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.
Παλεύουμε, με νύχια και με δόντια, να κρατήσουμε τα χωράφια και τα ζώα μας, να μπορούμε να παράγουμε επαρκή, φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τις βιοτικές ανάγκες του λαού μας.
Με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα έχουμε κοινό αντίπαλο την αντιλαϊκή πολιτική που φέρνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση, έχουμε κοινά προβλήματα και συμφέρονται κι επομένως κοινός είναι ο αγώνας μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΣΤΙΣ 13.30, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗΣ.»
Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων – 10 Φλεβάρη 2017