Παιδικές στολές του Χίτλερ και σέξυ νοσοκόμες σε απόσυρση

Κοινοποίηση στα Social Media

Απαγορεύθηκαν από την κυκλοφορία αποκριάτικες στολές για παιδιά, που είτε άσεμνες-ακόμη και χυδαίες- είτε απεικονίζουν τους ναζί ή ακόμη και τον Χίτλερ. Για το θέμα αυτό μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90.1 Fm, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και προστασίας του Καταναλωτή , κος Αντώνης Παπαδεράκης.
Μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας δήλωσε ότι αντίστοιχη απαγόρευση υπάρχει και για τα προϊόντα τα οποία προβάλουν με χυδαίο τρόπο- όχι μόνο για στολές αποκριάτικες- και είναι διαχρονικά. «Όπως είναι ένα σακίδιο πλάτης το οποίο παραπέμπει με χυδαίο τρόπο σε σεξιστικά πρότυπα, το οποίο είναι διαχρονικό προϊόν το οποίο πωλείτε και απευθύνεται σε παιδιά και η απόφαση του υπουργού στη βάση και της γνωμάτευσης του Συνηγόρου του παιδιού αφορά και αυτό. Δηλαδή τρία πράγματα, το ένα ειναι η στολή του Χίτλερ, το δεύτερο είναι ορισμένες άσεμνες αποκριάτικες στολές που απευθύνονται σε παιδιά. Πχ προκλητικά ντυμένες νοσοκόμες για παιδιά». «Η απαγόρευση, είπε ο κ. Παπαδεράκης, αφορά βέβαια στα παιδιά γιατί οι ενήλικες έχουν την κρίση να επιλέξουν».
Όσον αφορά στις ποινές που θα υπάρξουν για όσους δεν συμμορφωθούν, ο γενικός γραμματέας είπε : «Αυτό αποτελεί σύσταση και θεωρώ ότι εμείς είμαστε βέβαιοι και η κρίση των γονιών αλλά και η ευαισθησία των προμηθευτών νομίζω ότι θα εξαλείψει το φαινόμενο αυτό. Βεβαία αν δούμε ότι δεν υπάρξει διόρθωση αυτού του φαινόμενου οπωσδήποτε ο υπουργός και το υπουργείο θα λάβει και περισσότερα περιοριστικά μέτρα ως έχει δικαίωμα. Νομίζω όμως πως δεν θα χρειαστεί, είμαι αισιόδοξος».