ΚΕΔΗΛ

“Έκλεισε η 2η Αξιολόγηση”… των οικονομικών στοιχείων της ΚΕΔΗΛ από τον ΟΗΕ

Κοινοποίηση στα Social Media

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017, και η δεύτερη αξιολόγηση των οικονομικών στοιχείων της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λεβαδέων από την Ύπατη Aρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Ειδικό κλιμάκιο από εκπροσώπους του ΟΗΕ βρέθηκε στα γραφεία του Δήμου Λεβαδέων, όπου πραγματοποίησε τον οικονομικό και διοικητικό έλεγχο όλων των στοιχείων για τον μήνα του Δεκεμβρίου.

Ο πρώτος έλεγχος είχε πραγματοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου 2017 και αφορούσε τα διοικητικά και οικονομικά στοιχεία του Νοεμβρίου.

Αναλυτικότερα, στο πρώτο μέρος της αξιολόγησης συμμετείχαν τα διοικητικά στελέχη που εργάζονται για το πρόγραμμα, οι οποίοι ρωτήθηκαν για τον τρόπο διαχείρισης του προγράμματος όλο αυτό το διάστημα, για τον συνολικό αριθμό των ωφελούμενων που μεταφέρθηκαν στη Λιβαδειά από διάφορες δομές φιλοξενίας, για τον τρόπο που έχει αποδεχτεί η τοπική κοινωνία τους πρόσφυγες, καθώς και για το πώς αισθάνονται οι ίδιοι οι ωφελούμενοι για την διαμονή τους στη Λιβαδειά.

Στο δεύτερο σκέλος, όπου συμμετείχε το οικονομικό τμήμα της ΚΕΔΗΛ, ελέγχθηκαν τα βιβλία, τα λογιστικά στοιχεία και τα έξοδα που έχουν πραγματοποιηθεί για τις ανάγκες υλοποίησης του προγράμματος.

Ακολούθησε επίσκεψη σε δυο διαμερίσματα ωφελούμενων όπου διαπίστωσαν τις συνθήκες διαμονής τους στη Λιβαδειά, ενώ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί τους για τις ανάγκες τους.

Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο της Δημάρχου Λεβαδέων, όπου συζήτησαν για την πορεία του προγράμματος το 2017.

Η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου και ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΚΕΔΗΛ, κ. Θανάσης Αλεστάς, δεσμεύθηκαν ότι η ενοικίαση και η διάθεση των 15 διαμερισμάτων, που έχει συμφωνηθεί για το 2017, θα πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μέχρι στιγμής φιλοξενούνται στη Λιβαδειά 238 ωφελούμενοι σε 42 διαμερίσματα, εκ των οποίων οι 138 είναι παιδιά.

Το πρόγραμμα “Accommodation of Asylum Seekers and Relocation Candidates in Livadia” υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.