Ημερίδα για δάνεια

Ημερίδα Ε.Σ. Λιβαδειάς για τραπεζικό δανεισμό και προστασία δανειοληπτών

Κοινοποίηση στα Social Media

Μία άκρως ενδιαφέρουσα και επίκαιρη ημερίδα, διοργάνωσε για τα μέλη του και όχι μόνο ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς με θέμα «Δάνεια – Τράπεζες: τρόποι προστασίας, ρύθμισης και εναλλακτικές λύσεις».

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας έγινε ενημέρωση για τις ρυθμίσεις τραπεζικών δανείων και οφειλών, την αναδιάρθρωση και ρύθμιση δανείων με σκοπό τη μείωση του τραπεζικού κόστους δανεισμού, για τα «κόκκινα» δάνεια, την προστασία επιχειρήσεων από τις τράπεζες, τον απεγκλωβισμό από τις τράπεζες με βιώσιμες λύσεις και επιτόκια, τους νόμους  Κατσέλη, Δένδια, Σταθάκη, τον Κώδικας Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος καθώς επίσης την χρηματοδότηση και αυτοχρηματοδότηση των επιχειρήσεων.

Έγινε ενημέρωση για τα μέτρα του νέου νομοσχεδίου που ψηφίστηκε για τα δάνεια, τα κόκκινα δάνεια, τους πλειστηριασμούς και τις δυνατότητες ρύθμισης και αναδιάρθρωσης δανείων ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρηματίες μπορούν να αναδιαρθρώνουν τα τραπεζικά τους δάνεια και να μειώνουν το συνολικό κόστος τραπεζικού δανεισμού, επιτυγχάνοντας αφενός χρόνους προστασίας — προσαρμογής στο τραπεζικό σύστημα και αφετέρου βιώσιμες λύσεις.

Η ημερίδα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την εταιρεία τραπεζικών διαμεσολαβητών διαπιστευμένων από την Τράπεζα της Ελλάδος, V.P Negotiations, ειδικούς συνεργάτες του Ινστιτούτου Ερευνών και Μελετών της Κ.Ε.Ε.Ε.

Συμπέρασμα από τα όσα ακούστηκαν στην ημερίδα είναι ότι κάθε επιχειρηματίας που επιθυμεί να ανταποκριθεί στις δανειακές του υποχρεώσεις δεν πρέπει να φοβάται τα πιστωτικά ιδρύματα καθώς υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο για την προστασία του.

Όπως τόνισε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας τραπεζικών διαμεσολαβητών Χρήστος Γαλλιάκης «αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι επιχειρηματίες γιατί ασκείται μια μεγάλη ψυχολογική πίεση από τα πιστωτικά ιδρύματα προς αυτούς, όμως δεν πρέπει να φοβούνται, παρουσιάσαμε λοιπόν  τον αναθεωρημένο από 2 Αυγούστου 2016 κώδικα δεοντολογίας της τράπεζας της Ελλάδας και εξετάσαμε τους τρόπους με τους οποίους ένας επιχειρηματίας μπορεί να έχει χρόνος προστασίας και προσαρμογής ως προς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και αφετέρου λύσεις για να μπορεί να επιχειρεί»

kalogrias111Ο Πρόεδρος του Ε.Σ. Λιβαδειάς Θανάσης Καλόγριας αναφέρθηκε στην ανάγκη ενημέρωσης και σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η ανταπόκριση του κοινού ήταν μεγάλη , αυτό από τη μια είναι θετικό διότι δείχνει το ενδιαφέρον που υπάρχει από τους εμπόρους και τους επιχειρηματίες από την άλλη όμως δείχνει και το μέγεθος του μεγάλου οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι σήμερα επιχειρήσεις. Με την ημερίδα επιχειρήσαμε να ενημερώσουμε όσους ενδιαφέρονται για τις λύσεις που υπάρχουν ώστε να μπορέσουν να κινηθούν μέσα σο δυσχερές οικονομικό περιβάλλον που υπάρχει».