Εγκαίνια βιβλιοθήκης Κυριακίου

Εγκαίνια Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κυριακίου και Μουσείου Δασκάλου

Κοινοποίηση στα Social Media

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, τοπικών φορέων, πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας  πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, οι εκδηλώσεις της Δημοτικής Κοινότητας Κυριακίου, που είχαν αναβληθεί λόγω καιρικών συνθηκών.

Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν την κοπή της πίτας, τα εγκαίνια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, που εμπλουτίστηκε σημαντικά με την δωρεά 7.094 βιβλίων της προσωπικής συλλογής του ποιητή και πνευματικού ανθρώπου Ανδρέα Σ. Τσούρα, από την οικογένειά του και του Μουσείου Δασκάλου, με θέμα “Ραντεβού τον Σεπτέμβρη” που επιμελήθηκε ο δάσκαλος Νικόλαος Γ. Γκώνιας, ο οποίος ανέλαβε και την οργάνωση της βιβλιοθήκης.

kir1Η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου, εγκαινιάζοντας τις δομές, εξήρε το έργο των πνευματικών ανθρώπων που άφησαν τη σφραγίδα τους στην περιοχή, καθώς και τη δουλειά που έγινε από τη Δημοτική Κοινότητα Κυριακίου, με την υποδειγματική συνεργασία όλων των δημοτών, για να βγει αυτό το εξαιρετικό και δημιουργικό αποτέλεσμα για την τοπική κοινωνία και το Δήμο Λεβαδέων ευρύτερα.

Το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε από τη συμμετοχή της Χορωδίας Κυριακίου και ακολούθησε ξενάγηση στο χώρο της έκθεσης και της βιβλιοθήκης.

kir2Ο χώρος θα παραμένει ανοιχτός για επισκέψεις σχολείων, φορέων, ομάδων και κοινού.

Χορηγοί είναι : η Σωληνουργία Κορίνθου για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και ο Ορειβατικός Σύλλογος Κυριακίου για το Μουσείο Δασκάλου.

από http://www.siriosfm.gr/