13 γεγονότα που γονάτισαν την Ελλάδα. Η ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας για τα 2 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ

Κοινοποίηση στα Social Media

Συμπληρώθηκαν 2 χρόνια παραμονής στην κυβέρνηση του Σύριζα καθώς και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Μερικά από τα αποτελέσματα αυτής της συγκυβέρνησης περιέχονται στα παρακάτω 13 σημεία που γονάτισαν την Ελλάδα.

1. 2 Χρόνια ΣΥΡΙΖΑ: Υπολογισμός Κόστους Διακυβέρνησης 86 Δις – 100 Δις
2. ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3: Μετέτρεψαν την «Κατάργηση του Μνημονίου με ένα νόμο και ένα άρθρο» σε ψήφιση του 3ου μνημονίου τον Αύγουστο του 2015.
3. ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ: Αύξησαν 9 φορές τα προβλεπόμενα μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης και να καταλήξουν σε μεταρρυθμίσεις ύψους 9 δις.
4. ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΜΜΜ: Αύξησαν τα εισιτήρια των Μ.Μ.Μ. με το ενιαίο εισιτήριο να ανέρχεται πλέον στα 1.40€ από τα 1.20€ που ήταν πριν.
5. ΑΥΞΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ: Πολλαπλασίασαν τις άχρηστες διοικητικές δομές καταρρίπτοντας το ρεκόρ σε προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων οι οποίοι ξεπέρασαν τους 2000.
6. ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΩΝ: Ελάχιστος φόρος στους αγρότες 22% από το 13% που ίσχυε, ΦΠΑ στην εστίαση από 13% στο 24%., ΦΠΑ πετρελαίου κίνησης 22%., 29% φόρος για μικρές επιχειρήσεις, Μείωση αφορολόγητου στα 8.968€.
7. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΝΦΙΑ: Ζημίωσαν τον Έλληνα φορολογούμενο 5.3 δις ευρώ με την λεγόμενη «Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ», η οποία κατάργηση έγινε προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015

8. ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: Για πρώτη φορά επέβαλαν πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία.
9. ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ- ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Αντί για 13η σύνταξη, μείωσαν τις συντάξεις έως 25%, κατήργησαν το ΕΚΑΣ και αύξησαν τα όρια ηλικίας. Τεράστια αύξηση εισφορών ΟΓΑ.
10. ΑΝΕΡΓΙΑ: Η ανεργία στους νέους αυτά τα δύο χρόνια αναρριχήθηκε στο 36.95% με τους ανέργους πλέον να αγγίζουν τους 1.102.435 .
11. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Αυξάνονται 30% τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες. 61.809 επιχειρήσεις έκλεισαν τα 2 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
12. CAPITAL CONTROL: Έκλεισαν τις τράπεζες, βυθίζοντας την κοινωνία στην αβεβαιότητα, θεσπίζοντας καθεστώς Capital Control καταφέρνοντας να κοστίσουν στον ελληνικό λαό περί τα 100 δις. Ευρώ, σε ένα εξάμηνο.
13. ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Κατέφυγαν στην έσχατη λύση του δημοψηφίσματος για να μεταφέρουν το βάρος των πράξεων τους, στην κρίση του λαού, διχάζοντάς τον.

Η κοινωνία και ειδικότερα εμείς οι νέοι ευχόμαστε ο χρόνος που πέρασε να ήταν ο τελευταίος αυτής της καταστροφικής συγκυβέρνησης.

ONNEΔ
ΒΟΙΩΤΙΑΣ