Τρόφιμα σε 210 οικογένειες μοίρασε το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Λεβαδέων

Κοινοποίηση στα Social Media

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λεβαδέων την Τετάρτη το μεσημέρι μοιράστηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε 210 ωφελούμενους, δημότες που χρίζουν βοήθειας.

Με την ευκαιρία η Δήμαρχος Γιώτα Πούλου ευχαρίστησε τις εθελόντριες, τους υπηρεσιακούς παράγοντες, την αρμόδια διεύθυνση και την αρμόδια Αντιδήμαρχο Κατερίνα Κοσκοβόλη τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για μια μεμονωμένη ενέργεια αλλά για ένα για την υλοποίηση ενός συγκεκριμένου πλάνου ενεργειών αλληλεγγύης μέσα από τις κοινωνικές δομές του Δήμου.

«Αυτή τη συντεταγμένη προσπάθεια την κάνουμε ανελλιπώς κάθε μήνα, προσφέρουμε ένα «καλάθι» με τρόφιμα και διάφορα είδη σε εκείνους που έχουν ανάγκη. Καταβάλουμε προσπάθεια ώστε και το καλάθι να μεγαλώνει όπως και η προσφερόμενη βοήθεια. Στο πλαίσιο αυτό εντάξαμε στο ΕΣΠΑ και άλλες δομές στήριξης των δημοτών με προϋπολογισμό περίπου 1,5 εκ ευρώ. Όσοι βρίσκονται σε ανάγκη δεν είναι μόνοι τους, ο Δήμος Λεβαδέων θα είναι πάντα μαζί τους για να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια», επεσήμανε η κ. Πούλου.

Η κ. Κοσκοβόλη αφού έκανε γνωστό ότι συνολικά το κοινωνικό παντοπωλείο εξυπηρετεί σε μηνιαία βάση πάνω από 450 άτομα, από τον προϋπολογισμό του Δήμου αλλά και από χορηγίες σημείωσε: «Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι πέρα από τη συγκεκριμένη δομή καταφέραμε με πολύ σημαντικές προσπάθειες να βάλουμε στο ΕΣΠΑ τέσσερις κοινωνικές δομές. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το κοινωνικό παντοπωλείο, για τα  συσσίτια, κέντρο κοινότητας και το κοινωνικό φαρμακείο ενώ παράλληλα υπάρχει και η λειτουργία του κοινωνικού ιατρείου».

Ο χρονικός ορίζοντας για την υλοποίηση όπως έκανε γνωστό φτάνει μέχρι το Πάσχα ενώ οι συγκεκριμένες δομές θα ενισχυθούν με επιστημονικό προσωπικό 13 ατόμων. Παράλληλα οι δομές αυτές θα εξυπηρετήσουν και την άλλη μια τους βρεφονηπιακούς σταθμός όπου κι εκεί θα γίνεται ο προγραμματισμός για των συσσιτίων.

Τέλος οι εθελόντριες του κοινωνικού παντοπωλείο έδωσαν έμφαση στην αλληλεγγύη τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε εδώ και βοηθάμε τους συνανθρώπους μας από την καρδιά μας, επειδή θέλουμε να προσφέρουμε σε αυτές τις δύσκολες εποχές που καθημερινά πλήττονται πολλοί συνάνθρωποι μας. Υπάρχουν πολλές οικογένειες που έχουν ανάγκη βοήθειας και εμείς από την πλευρά μας καταβάλουμε κάθε προσπάθεια».