Επίτιμος δημότης Ορχομενού ανακηρύχθηκε ο Κώστας Τσαμαδιάς σε μια ημέρα αφιερωμένη στην δια βίου μάθηση

Κοινοποίηση στα Social Media

Το Δημοτικό συμβούλιο Ορχομενού ανακήρυξε επίτιμο δημότη σε ειδική εκδήλωση τον πρώην Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Κωνσταντίνο Τσαμαδιά για τη συμβολή του στην ίδρυση και λειτουργία του σχολείου 2ης Ευκαιρίας μετά από σχετική ομόφωνη απόφαση την οποία ανάγνωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Λάμπρος Ρόδης.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε και ημερίδα στο Συνεδριακό Κέντρο του Κτιριακού Συγκροτήματος «Πέτρινα» στον Ορχομενό. με θέμα «Εκπαίδευση, Διά Βίου Μάθηση, Έρευνα, Καινοτομία, παράγοντες κλειδιά της Εθνικής Στρατηγικής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας».

Ο Δήμαρχος Λουκάς Υπερήφανος αφού απένειμε στον κ. Τσαμαδιά σε τιμητική πλακέτα την απόφαση για την διάκριση αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη συμβολή του πρώην Γ.Γ. στην ίδρυση και λειτουργία της δομής στον Ορχομενό.

«Με την ομόφωνη απόφαση το Δ.Σ. αναγνώρισε την συμμετοχή και τη συμβολή του κ. Τσαμαδιά στη δημιουργία και λειτουργία του Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Ορχομενό όταν μέχρι την στιγμή εκείνη τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας γίνονταν στις έδρες των νομών», είπε ο κ. Υπερήφανος και πρόσθεσε: «Το γεγονός αυτό αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμο Ορχομενού που αγκάλιασε την δομή την καθιέρωσε και λειτουργεί με επιτυχία με την συμβολή και του διευθυντή Κ. Σταρά».

Ο Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς αφού ευχαρίστησε τον Δήμο Ορχομενού για την τιμητική διάκριση  χαρακτήρισε παράγοντες κλειδιά για την βιώσιμη ανάπτυξη την δια βίου μάθηση, την έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία δήλωσε πάντα διαθέσιμος στην περιοχή για να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.

«Στην πατρίδα μας πολίτες και ηγετικές ελίτ οφείλουμε να αποφεύγουμε τις φλυαρίες να αξιοποιούμε τις υποδείξεις της επιστήμης και να βελτιώσουμε αυτούς τους προσδιοριστικούς παράγοντες. Και τούτο πολύ περισσότερο τώρα στη φάση του αυξανόμενου διεθνούς ανταγωνισμού και της πολύπλευρης κρίσης που μαστίζει τη χώρα. Όλοι εμείς οφείλουμε να λειτουργούμε με ορθολογισμό σε όλα τα παιδία του δημόσιου βίου, του πραγματικού κόσμου, με ποιότητα, αποτελεσματικότητα, αποδοτικότητα, παραγωγικότητα, ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια. Οφείλουμε με εθνική συνείδηση, σχεδίο και συνεννόηση να θεραπεύσουμε τις ενδογενείς μακροχρόνιες και πολυδιάστατες παθογένειες, να υπερβούμε αξιόπιστα και αποτελεσματικά τους εξωγενείς περιορισμούς ώστε να ανατάξουμε ταχύτατα την περιοχή και την πατρίδα μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κ. τσαμαδιάς.

Σε ότι αφορά στο θέμα της ημερίδας ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επεσήμανε πως πρόκειται για μία εξαιρετική πρωτοβουλία του Δήμου Ορχομενού και του Ινστιτούτου εκπαίδευσης Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας μέσω της οποίας «αναδεικνύεται η σημασία της παιδείας, της εκπαίδευσης, της δια βίου μάθησης, της έρευνας της καινοτομίας, στην βιώσιμη ανάπτυξη, στην απασχόληση και στην τόνωση της κοινωνικής συνοχής».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας «πρόκειται για ένα κομβικό συντελεστή ανάπτυξης στη χώρα μας που θα πρέπει έστω και με καθυστέρηση να επενδύσει σε αυτόν τον τομέα. Η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει σε αυτές τις πηγές ώστε να πετύχει το βέλτιστο αποτέλεσμα και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα».

tsam2