Η κυβέρνηση να δώσει έμφαση στην πραγματική οικονομία και όχι στην επικοινωνία, λένε οι αγρότες της Βοιωτίας και βγαίνουν στο δρόμο

Κοινοποίηση στα Social Media

Αποφασισμένοι να βγουν στους δρόμους για ακόμα μια φορά είναι οι αγρότες της Βοιωτίας σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στη αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου της ΠΕΒ στη Λιβαδειά με την συμμετοχή αγροτών της ευρύτερης περιοχής.

Οι αγρότες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μπλόκα με τρακτέρ χαρακτηρίζοντας μονόδρομο της κινητοποιήσεις ενώ παράλληλα επεσήμαναν είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία του αγροτικού κόσμου να παραμείνει στην καλλιέργεια και να επιβιώσει στην ελληνική ύπαιθρο.

Η ημερομηνία έναρξης των κινητοποιήσεων θα καθοριστεί σε νέα σύσκεψη τη Παρασκευή όπου και θα δρομολογηθούν οι ενέργειες στις οποίες θα προβούν..

«Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις, να βγούμε με τα τρακτέρ στο δρόμο. Η ημερομηνία και οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν σε μία νέα συνάντηση την Παρασκευή», είπε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλιάρτου Γιώργος Τακμάκης και συμπλήρωσε: «Το πλαίσιο του αγώνα δεν έχει αλλάξει σε σχέση με πέρσι, το φορολογικό και το ασφαλιστικό είναι τα σημαντικότερα προβλήματα για όλους τους αγρότες. Ωστόσο ένα ακόμα πολύ σημαντικό θέμα που φέτος θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος είναι το κόστος παραγωγής. Η ενέργεια είναι πολύ ακριβή για τους αγρότες και αυτό αποτελεί ένα από τα αιτήματα ζητήματα που πρέπει να δει η κυβέρνηση»

Ο Γιώργος Τζαβάρας αγρότης από την περιοχή του Ορχομενού δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η απόφαση είναι ειλημμένη, θα βγούμε πάλι στο δρόμο γιατί το πρόβλημα όχι μόνο δεν λύθηκε αλλά διογκώθηκε. Τις επόμενες ημέρες κάθε περιοχή από την πλευρά της θα οργανωθεί περισσότερο ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή στον αγώνα και στη συνάντηση της Παρασκευής θα ορίσουμε την ακριβή ημερομηνία και τον τρόπο καθόδου των τρακτέρ για διαμαρτυρία στους δρόμους».

Ο αγρότης από την περιοχή της Λιβαδειάς Γιάννης Βάγκος υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Έγινε μία συζήτηση στη Βουλή όπου από τα 36 λεπτά που μίλησε ο πρωθυπουργός τα 3 αφορούσαν στους αγρότες και τα υπόλοιπα στον ΔΟΛ, φαίνεται ότι το πρόβλημα του είναι η επικοινωνία και όχι η πραγματική οικονομία και η πραγματική παραγωγή. Εμείς είμαστε εδώ για να το αποδείξουμε ότι μετά τον τουρισμό αυτή η χώρα πρέπει παράξει για να ξεχρεωθούμε πριν ξεπουληθούν όλα».