Εποικοδομητική ήταν η συνάντηση την Παρασκευή το απόγευμα των Βοιωτών με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο (που έδειξε μεγάλο και έμπρακτο ενδιαφέρον) για το θέμα του Πανεπιστημίου της Λιβαδειάς που είχε προγραμματιστεί από χθες με πρωτοβουλία του Βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Γιάννη Σταθά.
Τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα αντιπροσωπία απο τη Λιβαδειά και τη Βοιωτία θα συναντηθεί με τον υπουργό Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο μετά από ραντεβού που έκλεισε ο βουλευτής Βοιωτίας της Ν.Δ. Γιάννης Καράμπελας.
Στη συνάντηση με τον κ. Ιερώνυμο συμμετείχαν επίσης εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά, η αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά (που ο δήμαρχος Λεβαδέων το πρωί «ξέχασε» να την καλέσει στην σύσκεψη, ωστόσο η συμβολή της στην συζήτηση με τον Αρχιεπίσκοπο συνέβαλε ουσιαστικά), ο δήμαρχος Λεβαδέων Νίκος Παπαγγελής που δείχνει να είναι τουλάχιστον αιφνιδιασμένος από τις εξελίξεις και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Αγνιάδης που εκφράζει έντονο ενδιαφέρον για το ζήτημα όμως έχει ταχθεί υπέρ της λειτουργίας του Πανεπιστημίου με χορηγίες από οικονομικούς παράγοντες και επιχειρηματίες (βλέπε ιδιωτικοποίησης της Παιδείας) και ο πρόεδρος του τμήματος Χ. Μπότσαρης.
Ο κ. Ιερώνυμος ο οποίος κλήθηκε να συμβάλει όχι στο παραπέντε αλλά στο +5 και ενώ το σχέδιο των συγχωνεύσεων είναι για διαβούλευση αποτελεί για ορισμένους την τελευταία ελπίδα για την παραμονή του Πανεπιστημίου αφού οι τεκμηριωμένες απόψεις και τα αδιαμφισβήτητα επιχειρήματα για την ανάγκη παραμονής ενός πανεπιστημίου με όλους τους δείκτες αξιολόγησης παραπάνω από θετικούς δεν έπεισαν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για το αυτονόητο.
Φυσικά θα μπορούσαν να είχαν ενεργοποιηθεί νωρίτερα και πιο δυναμικά για την αποφυγή της σημερινής κατάστασης και ο δήμος Λεβαδέων και οι καθηγητές του Πανεπιστημίου αλλά και οι φοιτητές του που είναι κοινό «μυστικό» οτι δεν έχουν δείξει ενδιαφέρον ανάλογο με το μέγεθος και την σημαντικότητα του θέματος.
Ορισμένα από αυτά τα ζητήματα όπως θέλει το «παρασκήνιο» της επίσκεψης τέθηκαν και σήμερα στην Αθήνα είτε με βολές κατευθείαν στον στόχο είτε με μισόλογα και υπονοούμενα αφού το κλίμα ήταν ήδη «βαρύ» από νωρίς.
Δεν θα επεκταθούμε όμως διότι δεν είναι του παρόντος, να λήξει με το καλό η υπόθεση και έχουμε όλο το χρόνο μπροστά μας…