9 νέες οικογένειες προσφύγων με μικρά παιδιά στο πρόγραμμα φιλοξενίας στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Εννέα νέες οικογένειες προσφύγων ωφελούμενοι του προγράμματος «Accommodation of Asylum Seekers and Relocation Candidates in Livadia» υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έφτασαν στη Λιβαδειά.

Τις οικογένειες υποδέχθηκαν στο κτήριο του πρώην πανεπιστημίου η Δήμαρχος Λεβαδέων, Γιώτα Πούλου, ο πρόεδρος του ΔΣ της ΚΕΔΗΛ Αθανάσιος Αλεστάς, το προσωπικό της ΚΕΔΗΛ, μέλη του Δικτύου Αλληλεγγύης καθώς και πρόσφυγες που ήδη ζουν στη Λιβαδειά.

Η Δήμαρχος τους καλωσόρισε και παράλληλα καταδίκασε τις αιτίες του πολέμου που τους εξανάγκασαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να βρεθούν στην Ελλάδα.

Επίσης η κ. Πούλου τους ενημέρωσε για τη διαμονή τους στη Λιβαδειά ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες που υποστηρίζει την ΚΕΔΗΛ και το Δήμο Λεβαδέων έτσι ώστε να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες σε ανθρώπινες συνθήκες.

Στη συνέχεια ο κ. Αλεστάς,  απεύθυνε χαιρετισμό στους νέους ωφελούμενους και τόνισε ότι το προσωπικό της ΚΕΔΗΛ θα διευκολύνει την διαμονή τους στην Λιβαδειά.

Να σημειωθεί ότι η ΚΕΔΗΛ με την εποπτεία του Δήμου Λεβαδέων πέτυχε την δέσμευσή της για την εύρεση των 55 διαμερισμάτων μέχρι τα τέλη του 2016, ο αριθμός των ωφελούμενων που φιλοξενούνται σήμερα στη πόλη της Λιβαδειάς είναι 199 εκ των οποίων οι 115 είναι μικρά παιδιά ενώ ο τρόπος και ο χρόνος έλευσης των ωφελούμενων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

pros4