Ζεστή και όμορφη η ετήσια εκδήλωση της Εστίας Μητέρας στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Με επιτυχία για ακόμα μια χρονιά πραγματοποιήθηκε η ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση της Εστίας Μητέρας κατά τη διάρκεια της οποίας το Ίδρυμα έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου που είχε κατακλύσει την αίθουσα Αργύρη και Ιωάννας Κορτέση.

Παράλληλα απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον Υπεύθυνο Επικοινωνίας και Δημοσίων σχέσεων της Αλουμίνιον της Ελλάδος Γιάννη Καραβά για την συμπαράστασή στο έργο της Εστίας Μητέρας ενώ τιμήθηκαν με το σήμα φιλίας της ACWW οι εθελόντριες συνεργάτιδες του Ιδρύματος Νίκη Μπλούτη – Καρατζαλη, Τιτσα Μαρλάση, Έλενα Χατζησταμου, Ρέα Αλεξανδράτου, Μίνα Κατσαρού, Στέλλα Μπέλλου, Αργυρώ Αγγελίνα, Τσίτσα Μαίρη και Ρέττου καθώς και η Γραμματέας του Ερυθρού Σταυρού Άντζελα Μπίνιου.

Η Πρόεδρος της Εστίας Μητέρας Χριστίνα Αγγέλου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε σε όλους υγεία, δύναμη, ελπίδα κι αισιοδοξία ο πατήρ Θεόδωρος ευλόγησε την βασιλόπιτα (το φλουρί -προσφορά Ζώη Γέρου- κέρδισε η κ. Κλαίρη Ντουρντουρέκα –Καγιά), στη συνέχεια ή συγγραφέας Ν Καράτζαλη διάβασε επίκαιρο διήγημά της ενώ την ψυχαγωγία των παρευρισκομένων είχε αναλάβει το «Τρίο Κατάρα», Παναγιώτης Διαμάντης, Σωτήρης Λέτσιος και Κωστής Κωστάκης με ρεμπέτικα και παλιά τραγούδια.

«Να’ μαστε λοιπόν στην αυγή του 2017. Ας κλείσουμε τα μάτια για μια στιγμή και ας φέρουμε στον νου εικόνες από το 2016. Ένα σκηνικό βγαλμένο από τις θύμισες των προγόνων μας ξεπροβάλλει μπροστά μας. Εικόνες που θα έμοιαζαν ξένες για τις νεώτερες γενιές και μακρινές για εμάς αποτελούν πλέον στιγμές της καθημερινής ζωής: Πόλεμος και προσφυγιά, άνεργοι νέοι, παιδιά που υποσιτίζονται, οικογένειες που αδυνατούν να επιβιώσουν, γέροντες με πενιχρές συντάξεις, ανασφάλεια, θλίψη και πόνος. Τα όνειρα έγιναν εφιάλτες, οι ελπίδες χάνονται και τα δώρα που ζητάμε από την νέα χρονιά είναι να έχουμε υγεία και δύναμη για να αντέξουμε όσα ζούμε, όσα βλέπουμε γύρω μας, όσα μας επιφυλάσσει το μέλλον», τόνισε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό της η Χ. Αγγέλου.

Και πρόσθεσε: «Αναζητώντας τη δύναμη για να ανακτήσουμε τη χαμένη μας αξιοπρέπεια ας συνειδητοποιήσουμε ότι μόνο όλοι μαζί αδελφωμένοι θα βαδίσουμε και αυτή την ανηφόρα. Ως μητέρες, ας αναζητήσουμε τη δύναμη μέσα από τη πίστη στο Θεό και την πείρα από την ζωή για να στηρίξουμε ηθικά τα παιδιά και τις οικογένειές μας. Ας αγωνιστούμε για να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες η κοινωνία μας».

Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι σε όλα τα χρόνια δράσης της η Εστία Μητέρα είναι η «Εστία» για κάθε συνάνθρωπο.

«Προχωράμε και ελπίζουμε. Ανακαλύπτουμε σιγά – σιγά τις χαμένες αξίες, που σε καιρούς καταναλωτικής ευμάρειας, ξεχνιούνται. Οικογένεια, φιλία, αδελφοσύνη, αλληλεγγύη γίνονται πάλι «το ταμείο της ελληνικής ψυχής» για να ξεπληρώσουμε το ανεξόφλητο χρέος στον πάσχοντα συνάνθρωπο», είπε χαρακτηριστικά η κ. Αγγέλου και ταυτόχρονα εξήρε το έργο των εθελοντριών κάνοντας αναφορά και στη συμπαράσταση του κόσμου που «βοηθούν να ξεπερνάμε τις δυσκολίες και να συνεχίζουμε το μεγάλο έργο και όραμα της ιδρύτριάς της Εστίας, Φούλας Νικολάου».

Ακολούθως η Χ. Αγγέλου ευχαρίστησε την Αλουμίνιο της Ελλάδος «που στηρίζει τη λειτουργία του γηροκομείου καθώς και τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας της εταιρείας τον κ. Γιάννη Καραβά που επισκέπτεται συχνά την Εστία αφουγκράζεται τις ανάγκες και τους προβληματισμούς και στέκεται πάντα δίπλα μας ως καλός φίλος» και γι΄ αυτό όπως είπε «στην πρώτη γιορτή του χρόνου τον η Εστία Μητέρας τιμά και απονέμει μία πλακέτα ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης στην Αλουμίνιο της Ελλάδος αλλά και στον ίδιο προσωπικά».

Ο Γ. Καραβάς ευχαρίστησε την Εστία Μητέρας, το Διοικητικό Συμβούλιο και την πρόεδρο Χ. Αγγέλου.

Ο κ. Καραβάς αναφερόμενος στην προσφορά της Εστίας, σε μία εποχή που οι λέξεις χάνουν το νόημα, επεσήμανε μεταξύ άλλων πως «αναπόφευκτα το χάσμα στα λόγια και τις πράξεις βαθαίνει και ότι να πει κανείς είναι πάρα πολύ φτωχό» και συμπλήρωσε: «όπως ποτέ κανένα παιδί δεν θα καταφέρει να επιστρέψει στη μητέρα του αυτά που έχει πάρει έτσι και κανείς από μας δεν θα μπορέσει να δώσει αυτά που αξίζουν στην Εστία Μητέρας που είναι ένας δείκτης πολιτισμού και γι’ αυτό νιώθω ότι τιμή είναι μεγάλη γιατί χωρίς την Εστία η Λιβαδειά δεν θα ήταν τόσο όμορφη».

es3

es6

es7

es8

es10

es9

es11

es12

es13

es5

es4