Με το βλέμμα σε κινητοποιήσεις ξεκίνησαν και στη Βοιωτία οι συσκέψεις αγροτών, νέα συνάντηση την Παρασκευή

Κοινοποίηση στα Social Media

Σύσκεψη για τα αγροτικά προβλήματα, τον σχεδιασμό δράσης και την δρομολόγηση των ενεργειών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Διοικητηρίου στη Λιβαδειά.

Η επιτροπή αγώνα και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αλιάρτου και Ορχομενού απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους αγρότες της Βοιωτίας να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση που αποφασίστηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του νεοσύστατου Αγροτικού Συλλόγου Αλιάρτου το απόγευμα της Τρίτης.

Η κινητικότητα που παρατηρείται στους αγρότες του νομού, σηματοδοτεί κατά πολλούς, την προετοιμασία ενός νέου κύκλου κινητοποιήσεων με αφορμή στα σοβαρά προβλήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπος πλέον ο κλάδος.

Όπως έκαναν γνωστό οι αγρότες οι επιπλέον επιβαρύνσεις, τα γενικότερα προβλήματα στο χώρο και οι μορφές κινητοποιήσεων που μπορεί να αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα, χωρίς να αποκλείονται τα μπλόκα, είναι τ
α θέματα συζήτησης που θα πέσουν στο τραπέζι της σύσκεψης στη Λιβαδειά.

Τέλος στη συνάντηση της Αλιάρτου έγινε αποτίμηση των προηγούμενων κινητοποιήσεων, αποτυπώθηκε η κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται για τον αγροτικό κόσμο όλης της χώρας και τα μέλη της πρώην συντονιστικής από την οποία προέκυψε και η νέα επιτροπή αγώνα, δήλωσαν στο σύνολό τους πεπεισμένα ότι μόνο μέσα από τον αγώνα μπορούν να διεκδικήσουν την επιβίωσή τους και την παραμονή στην καλλιέργεια και το επάγγελμα του αγρότη.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών επεσήμαναν ότι η κυβέρνηση γνωρίζει ήδη τα προβλήματα ωστόσο δεν δείχνει διάθεση συνεννόησης και ουσιαστικής επίλυσης.

«Τα προβλήματα μας αγγίζουν όλους, είναι κοινά σε όποιον πολιτικό χώρο ανήκει ο καθένας, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ο αγροτικός κλάδος οδηγείται σε αδιέξοδο και πλέον δεν θα μπορούμε πλέον να καλλιεργήσουμε. Αν η κυβέρνηση εμείνει στην αδιαλλαξία της δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να μας πάει σε αφανισμό, θα αντιδράσουμε», υπογράμμισαν χαρακτηριστικά.