Η συνεργασία έφερε θετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του χιονιά, τόνισε ο Γ. Ντασιώτης

Κοινοποίηση στα Social Media

Όλους όσοι συνέβαλαν στην αντιμετώπιση των δύσκολων καταστάσεων που δημιουργήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων ευχαρίστησε ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων κάνοντας παράλληλα και έναν απολογισμό των ενεργειών που έγιναν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης 6 οχήματα του Δήμου, με τους χειριστές τους, συμμετείχαν στον εκχιονισμό των 10 δημοτικών διαμερισμάτων ενώ χρησιμοποιήθηκαν και 2 οχήματα υποστήριξης για μεταφορά καυσίμων στα σημεία εκχιονισμού, μεταφορά προσωπικού , η ακόμη και μεταφορά ασθενών όπου χρειάστηκε.

Επίσης μια μισθωμένη από το Δήμο αλατιέρα έριχνε συνεχώς αλάτι σε όλο το δημοτικό δίκτυο με την συνολική ποσότητα να ανέρχεται σε 100 τόνους για όλους τους κεντρικούς δρόμους και πολλούς δευτερεύοντες.

Παράλληλα εξασφαλίστηκε από την πρώτη στιγμή η πρόσβαση στις κοινωφελείς εγκαταστάσεις (υδραγωγεία, γεωτρήσεις, αντλιοστάσια), πραγματοποιήθηκαν συνολικά πάνω από 15 επιχειρήσεις διάνοιξης για νεφροπαθείς (προηγήθηκαν κάθε άλλης ενέργειας των συνεργείων εκχιονισμού) ενώ τέθηκαν σε λειτουργία όλες τις γεωτρήσεις για να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα υδροδότησης της δημοτικής ενότητας Θεσπιών μετά την ολονύκτια διακοπή ρεύματος που είχε ως αποτέλεσμα το πλήρες άδειασμα δεξαμενών και δικτύου.

Ο κ. Ντασιώτης τόνισε ακόμα ότι δεν παρέμεινε κανένα χωριό αποκλεισμένο, πέραν της Ευαγγελίστριας για λίγες ώρες.

«Οφείλω να ευχαριστήσω, την Αντιπεριφερειάρχη κα Παπαθωμά Φανή για την άψογη συνεργασία μας, το προσωπικό της υπηρεσίας Πολιτικής προστασίας και στους χειριστές των εκχιονιστικών για τη συνδρομή τους, όπου χρειάστηκε, την Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας, τη Διεύθυνση και τα  συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ Λιβαδειάς, για την εξαντλητική και πολύωρη προσπάθεια, υπό αντίξοες συνθήκες, να αποκαταστήσουν τις βλάβες στο δίκτυο της Δ.Ε. Αλιάρτου, στην οποία υπήρξε πολύωρη διακοπή», είπε ο Γ. Ντασιώτης και συμπλήρωσε: «Επίσης ευχαριστήσω θερμά τους χειριστές των μηχανημάτων του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων και το προσωπικό υποστήριξης που εργάστηκε για πολλές συνεχόμενες ημέρες, τους αντιδημάρχους, τα τοπικά συμβούλια και τους Προέδρους για τις προσπάθειες που κατέβαλαν, τους Εθελοντές της Βάσης Ετοιμότητας Αλιάρτου, για την συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, τους Δημότες που διέθεσαν μηχανήματα και καθάρισαν τις γειτονιές τους (θα ήταν πιο χρήσιμο αν αυτό ήταν σε συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή)».

Ιδιαιτέρως όπως είπε χαρακτηριστικά ευχαρίστησε τους δημότες συνεργάστηκαν και ακολούθησαν τις οδηγίες που δόθηκαν, περιορίζοντας τις άσκοπες μετακινήσεις οχημάτων διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο την κίνηση των μηχανημάτων και  το έργο του εκχιονισμού.

«Ήταν ένα σοβαρό φαινόμενο που, όλοι μαζί, το αντιμετωπίσαμε κατά τον καλύτερο τρόπο», υπογράμμισε ο Γιώργος Ντασιώτης.