Όχι στον ΕΟΠΥΥ είπαν οι επαγγελματίες «Ειδικής Αγωγής» Βοιωτίας σε σύσκεψη στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποίησαν στη Λιβαδειά οι επαγγελματίες «Ειδικής Αγωγής» του Νομού Βοιωτίας για το ζήτημα της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ ώστε να προχωρήσουν σε μία κοινή δράση με άξονες όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης «την αξιοπρέπεια ως επαγγελματίες και τον σεβασμό προς τους θεραπευόμενους και τις οικογένειες τους».

«Ο ΕΟΠΥΥ με μία εκβιαστική και πρόχειρη διαδικασία ζητά από εμάς, τους επαγγελματίες του χώρου να υπογράψουμε σύμβαση μαζί του. Η προτεινόμενη σύμβαση παρουσιάζει σοβαρότατα προβλήματα και ελλείψεις, με ελλιπή νομική τεκμηρίωση, βρίθει ανακριβειών και ελλείψεων ως προς τις υπηρεσίες, τους επαγγελματικούς κλάδους, το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο κ.ο.κ., μεροληπτεί δε μονομερώς και υπερβολικά υπέρ του ΕΟΠΥΥ» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Και προθέτουν: «Ακόμη καταπατά τα επαγγελματικά δικαιώματα μας, τις αρχές της ελεύθερης οικονομίας, και δεν εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα της ύπαρξης του κλάδου μας αφού θα πληρωνόμαστε όποτε και εφόσον το κράτος μπορεί να μας πληρώσει».

Τονίζουν δε πως ως επαγγελματίες που σέβονται την επιστήμη και το επάγγελμά τους, δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουν σε σύναψη συμβάσεων με αυτά τα δεδομένα.

«Δεδομένου ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ‐ χρήστες των υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής (γονείς και παιδιά) κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς κάλυψη της δαπάνης για τις υπηρεσίες αυτές, δεδομένου ότι επιχειρείται οριζόντια περικοπή της δαπάνης για την Ειδική Αγωγή, δεδομένου ότι επιδιώκουμε, παρόλα αυτά, να αρχίσει μια ουσιαστική διαπραγμάτευση και να συμβάλλουμε στη βελτίωση του πλαισίου παροχής υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής», λένε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι οι Πανελλήνιοι Σύλλογοι Επαγγελματιών του χώρου της Ειδικής Αγωγής αρνήθηκαν την υπογραφή της σύμβασης και μετά από διαπραγματεύσεις δόθηκε το περιθώριο να κατατεθούν προτάσεις και παρατηρήσεις στο κείμενο τις οποίες ο ΕΟΠΥΥ θα εξετάσει και μπορεί να τις συμπεριλάβει.

«Εμείς, οι επαγγελματίες του Νομού Βοιωτίας αποφασίσαμε να συνταχθούμε με τις αποφάσεις των συλλόγων μας και δεν υπογράφουμε τη συγκεκριμένη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ Συμμετέχουμε στη διαβούλευση με ρεαλιστικές προτάσεις Ενημερώνουμε τους ασφαλισμένους για τις θέσεις μας. Καλούμε τους θεραπευόμενους και τις οικογένειες τους να σταθούν στο πλάι μας και να απαιτήσουν τη διασφάλιση υψηλών υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.