Εδώ το Πόθεν εκεί τα Έσχες… που βρήκες τα λεφτά;

Κοινοποίηση στα Social Media

Κόντρες διακομματικές για τα πόθεν έσχες των καναλαρχών, οι οποίοι θεωρούν ότι είναι υπέράνω, των υπολοίπων. Tην έντονη αντίδραση του Νίκου Παππά προκάλεσε, η προσφυγή της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) στο ΣΤΕ που ζητάει κατά πρώτον με προσωρινή διαταγή να ανασταλεί η υποχρέωση υποβολής των δηλώσεων πόθεν έσχες των μελών της Ένωσης, αλλά και για όλα τα διευθυντικά και μετοχικά στελέχη της, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ επί της προσφυγής των πέντε δικαστικών Ενώσεων και κατά δεύτερο ζητάει να μην υποβάλλουν καθόλου δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ…

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, επισημαίνει, σε ανακοίνωσή του, ότι οι ιδιοκτησίες των καναλιών ξεπέρασαν κάθε όριο λογικής και ότι πρόκειται για μια ενέργεια πρόκληση απέναντι στον ελληνικό λαό. Ο Νίκος Παπάς, συνέχισε την ανακοίνωση, τονίζοντας:

«Τι θέλουν να κρύψουν; Γιατί χρειάζονται αυτό το σκοτεινό πέπλο;
Επίσης, περιμένουμε από την “Ηχώ των Καναλαρχών”, τη ΝΔ, να τοποθετηθεί άμεσα σχετικά με τη νέα απαίτηση των επιχειρηματιών-φίλων του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.»

Άμεση ήταν η απάντηση, του γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας, που μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Ας καταλάβει, επιτέλους, ότι δεν μπορεί να παρακάμψει τις ευθύνες του, για το σκάνδαλο που έστησε με τις αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις του για τις τηλεοπτικές άδειες. Δεν μπορεί πλέον να εξαπατήσει κανένα. Είναι υπόλογος και βαριά εκτεθειμένος».

Και η κόντρα συνεχίστηκε με ανταπάντηση του Νίκου Παππά, που τονίζει ότι η ΝΔ, είναι υπόλογη για το χάος των τελευταίων 27 ετών, για τις τεράστιες απώλειες εσόδων του δημοσίου.

του Νίκου Μερτζάνη