ΑΣ ΑΙΧΜΕΑΣ: Σε κατάσταση πανικού το GAIA επιχειρείν μπροστά στην δημιουργία νέου Φορέα συντονισμού.

Κοινοποίηση στα Social Media
Το δελτίο τύπου της εταιρίας GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ, το οποίο αναπαράχθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση (ypaithros.gr ) της εφημερίδας «ΥΠΑΙΘΡΟΣ ΧΩΡΑ»  και μάλιστα υπό τον παραπλανητικό τίτλο «εκτός διαχείρισης ΟΣΔΕ η Ένωση Αγρινίου και ο ΑΣ Λιβαδειάς ΑΙΧΜΕΑΣ», τον οποίο ανασκεύασε μετά από έντονη διαμαρτυρία μας, είναι προφανές, ότι αποτελεί σπασμωδική ενέργεια των εκπροσώπων της GAIA  ενόψει συγκρότησης νέου Φορέα Συντονισμού για τις αιτήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης (δηλώσεις ΟΣΔΕ), στην ίδρυση της οποίας πρωτοστατεί ο συνεταιρισμός μας Α.Σ. ΑΙΧΜΕΑΣ μαζί με άλλους συνεταιριστικούς φορείς, προκειμένου να προστατευθούν τα συμφέροντα των παραγωγών από τις υπέρογκες αμοιβές που επιβάλει και εισπράττει η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ.
Η πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ και η ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ , σε συνεννόηση και συνεργασία με πολλούς άλλους συνεταιρισμούς και πιστοποιημένους φορείς-πύλες εισόδου, για τη δημιουργία ενός νέου Φορέα Συντονισμού για τις Αιτήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης (δηλώσεις ΟΣΔΕ), στοχεύει αποκλειστικά στο να απαλλάξει οριστικά τους αγρότες της χώρας απ’ το παράλογο και εν πολλοίς παράτυπο χαράτσι που επιβάλει κατά το δοκούν και μάλιστα εκβιαστικά ο μονοπωλιακός φορέας του GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.Το συνολικό κέρδος του ΦΣ από τις Πύλες Εισόδου της χώρας φτάνει στα οχτώ εκατομμύρια (8.000.000)ευρώ! Πρόκειται για «κερατιάτικα», που ο αγροτικός κόσμος δεν ανέχεται πλέον να πληρώνει.
Να σημειωθεί ότι σε ποσοστό της τάξης του 90% τα κέρδη καρπώνεται ο μεγαλομέτοχος του GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, που έσπευσε να ανακοινώσει στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας που ουσιαστικά εκδίδει με τα λεφτά των αγροτών, τη λήξη της συνεργασίας με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΑΙΧΜΕΑΣ υπό τον ψευδέστατο και παραπειστικό τίτλο “Εκτός διαχείρισης ΟΣΔΕ η Ένωση Αγρινίου και ο Α.Σ. Λιβαδειάς ΑΙΧΜΕΑΣ”, τον οποίο και φρόντισε να τροποποιήσει λίγο αργότερα.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας ενημερώνουμε ότι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ είναι πιστοποιημένος φορέας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τον μόνο αρμόδιο να εκδώσει σχετική απόφαση, υπέρ ή κατά κάποιου υποψηφίο και προκειμένου δε, να διασκεδαστεί κάθε εντύπωση που επιδιώκεται να δημιουργηθεί με την παραπάνω παντελώς ασαφή ανακοίνωση της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ, η οποία σκόπιμα αναπαράχθηκε κατά παραπλανητικό τρόπο και σε αγαστή συνεργασία από την παραπάνω ηλεκτρονική έκδοση της εν λόγο εφημερίδας, δηλώνουμε ότι οι αγρότες που εξυπηρετούνται από τον συνεταιρισμό μας, δεν έχουν κανένα λόγο ανησυχίας από τον παραπάνω παραπλανητικό και παραπειστικό τίτλο του δημοσιεύματος, αφού με βάση την υπ. αρίθμ. 274/38602 υπουργική απόφαση έχει πιστοποιηθεί από τους πρώτους ως φορέας υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης, πρωταγωνιστώντας στην καινοτομία των υπηρεσιών που προσφέρει και στην εξυπηρέτηση των αγροτών και καμία GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ δεν μπορεί να ανακαλέσει την πιστοποίηση αυτή 

Ωστόσο, υπενθυμίζουμε ότι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ  είναι μέτοχος στο GAIA και μάλιστα βοηθήσαμε όσο κανένας άλλος συνεταιρισμός στο να στηθεί ο Φορέας, στηριζόμενος στις συνεταιριστικές αρχές που προβλέπει το καταστατικό του. Η παροχή κάθε τεχνικής και όχι μόνο βοήθειας προς τον Φορέα, συνεχίστηκε όλα αυτά τα χρόνια.  Στο μεσοδιάστημα, και αφού διαπιστώσαμε παρέκκλιση από τους στόχους της ουσιαστικής στήριξης των αγροτών, προσπαθήσαμε με κάθε πρόσφορο μέσο να επαναφέρουμε το GAIA στην ορθή πορεία της εξυπηρέτησης του αγροτικού πληθυσμού της χώρας. Αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας ήταν η Έκτακτη Γενική Συνέλευση που προκαλέσαμε τον περασμένο Νοέμβριο. Εκεί διαπιστώθηκε ότι οι μεγαλομέτοχοι του Φορέα δεν είχαν καμιά διάθεση να εγκαταλείψουν τη λογική της άκρατης κερδοφορίας, όπως εξάλλου ομολογούν στο εξώδικο που πρόσφατα απέστειλαν σε συνεταιρισμούς, απειλώντας μας να μην συγχέουμε το κύριο σκοπό της εταιρίας, που είναι η άντληση κεφαλαίων και η κερδοφορία, με τις συνεταιριστικές αρχές.

Ως εκ τούτων, μόνη επιλογή είναι η συγκρότηση νέου Φορέα Συντονισμού. Το GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ έχει ζωή μόλις τριών ετών. Αντίθετα, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ, η ΈΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, καθώς και οι συνεταιρισμοί-πύλες εισόδου που συμμετέχουν στη νέα προσπάθεια, έχουμε παρουσία σχεδόν ενός αιώνα και στο συγκεκριμένο έργο περισσότερο από είκοσι χρόνια!Καλό θα ήταν, επομένως, αντί το GAIA να βγάζει παραπλανητικές ανακοινώσεις, να εξηγήσει στους χιλιάδες αγρότες της χώρας για ποιο ακριβώς έργο τους χρεώνει και να δικαιολογήσει, αν μπορεί φυσικά, τα υπέρογκα κέρδη του και το πώς, που, με ποια στόχευση και ποιες αποφάσεις, υπέρ ποιων αυτά «επενδύονται». Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ  γνωστοποιεί στους Αγρότες  ότι ο υπό ίδρυση νέος Φορέας Συντονισμού θα αναλάβει με ασύγκριτα χαμηλότερο κόστος την πλήρη διεκπεραίωση του έργου. Επισυνάπτουμε τη σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, τους Βουλευτές και την Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπου περιγράφονται αναλυτικά τα έργα και οι ημέρες του GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ και αποδεικνύεται η ανάγκη συγκρότησης νέου Φορέα Οι αγρότες γνωρίζουν ποιοι είναι στο πλευρό τους και δεν έχουν τίποτα να τους φοβίζει ή να τους ανησυχεί. Δεν έχουν ανάγκη από «προστάτες», δεν υποκύπτουν σε εκβιασμούς και δεν πρόκειται να ανεχθούν καταστάσεις σε βάρος τους, πόσο μάλλον όταν αυτές αφορούν θέματα ζωτικής σημασίας για το επάγγελμά τους. Επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματος, τόσο κατά της εφημερίδας που έσπευσε να μας θέσει εκτός ΟΣΔΕ, όσο και κατά κάθε ανάλογης ψευδής δημοσίευσης. 

Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ

Μαζί με τον Αγρότη !