Επισκέψεις κ. Γεώργιου σε σχολεία Αλίαρτο, Μαυρομάτι και Χαιρώνεια

Κοινοποίηση στα Social Media

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, στα πλαίσια των ποιμαντικών του επισκέψεων κατόπιν σχετικών προσκλήσεων διευθυντών και εκπαιδευτικών επισκέφθηκε σxολεία της περιοχής ευχήθηκε σε όλους, μαθητές και διδάσκοντες «ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός να ειρηνεύσει τις καρδιές όλων μας και το νέο έτος να είναι ελπιδοφόρο και ειρηνικό».

Πιο συγκεκριμένα επισκέφθηκε την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 το Ειδικό Σχολείο Χαιρωνείας και παρακολούθησε την χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των παιδιών.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας παρακολούθησε την Εκδήλωση του Σχολείου Μαυρομματίου ενώ την επομένη ημέρα Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου επισκέφθηκε και παρακολούθησε την χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλιάρτου όπου οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης παρουσίασαν την καταπληκτική χριστουγεννιάτικη εορτή που είχαν ετοιμάσει.
Ο Σεβασμιότατος προσευχήθηκε με μαθητές εκπαιδευτικούς και γονείς και έδωσε την ευλογία του. Η εκπαιδευτική κοινότητα του 2ου Δ.Σ. ευχαρίστησε τον κ. Γεώργιο και σημείωσε πως το σχολείο είναι πάντα ανοιχτό για τον Σεβασμιότατο.
Μάλιστα κατά τη διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης γιορτής οι μικροί μαθητές είχαν την ιδέα να χαρίσουν στον Μητροπολίτη ζωγραφιές που αποτυπώνουν το νόημα του εκπαιδευτικού προγράμματος που εφαρμόζεται στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλιάρτου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το «Νοιάζομαι και δρω».
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη της κουλτούρας της ενεργού πολιτειότητας, του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης στα παιδιά και στους νέους, καλλιεργώντας πηγαίες και βιώσιμες στάσεις ενεργού κοινωνικής προσφοράς με βιωματικές προσεγγίσεις.
«Στόχος είναι η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης που είναι η άγνωστη δύναμη της επικοινωνίας. Η ενσυναίσθηση φέρνει τους ανθρώπους κοντά, τους βοηθά να καταλάβουν ο ένας τον άλλον. Στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι», επεσήμαναν οι υπεύθυνοι της δράσης.