Σε μια ζεστή εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Εστίας Μητέρας

Κοινοποίηση στα Social Media

Μια πολύ όμορφή και ζεστή εκδήλωση διοργάνωσε η Εστία Μητέρας στη Λιβαδειά. Η χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική βραδιά πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους φίλων του Ιδρύματος και εκπροσώπων των τοπικών αρχών στην αίθουσα Αργύρη και Ιωάννας Κορτέση.

Η Πρόεδρος της Εστίας Χριστίνα Αγγέλου και το Διοικητικό Συμβούλιο καλωσόρισαν τους προσκεκλημένους, η συγγραφέας Αργυρώ Αγγελίνα ανέπτυξε το θέμα «Ο ξένος των Χριστουγέννων» και η Καίτη Κουλλιά τραγούδησε παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια.

Το διοικητικό συμβούλιο προσέφερε χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα ενώ τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για το γηροκομείο.

Στον χαιρετισμός της η κ. Αγγέλου αφού ευχαρίστησε όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και την Εστία Μητέρας σε μια γιορτή μας που κάθε χρόνο «έχει σκοπό να μας βάλει στο κλίμα των Χριστουγέννων, ν’ αποδράσουμε για λίγο από την καθημερινότητα και να νιώσουμε τη χαρά της Γέννησης του Χριστού μας», σημείωσε: «Εκατομμύρια Χριστιανοί σ’ όλο τον κόσμο, απ’ όλες τις φυλές, απ’ όλους τους λαούς της Γης ετοιμάζονται για την Άγια Νύχτα.

Οι πόλεις, τα χωριά, οι δρόμοι, τα σπίτια στολίζονται και μια λαχτάρα προσμονής πλημμυρίζει τις καρδιές. Εδώ και μέρες άναψαν τα φώτα της γιορτής, χιλιάδες φώτα, χιλιάδες πολύχρωμα λαμπιόνια, περίτεχνα ταιριασμένα. Στολίδια και ευχές, πολλές ευχές».

Παράλληλα κάλεσε όσους παραβρέθηκαν στη «ζεστή στολισμένη αγκαλιά της Εστίας Μητέρας» να κάνουν όλοι μια ευχή.

«Μια ευχή –όπως είπε – για όλο τον κόσμο και για τον καθένα χωριστά. Ας ευχηθούμε μέσα από τα λαμπερά φώτα της γιορτής να βρούμε εκείνο το ταπεινό, το ανέσπερο φως που θα μας οδηγήσει νοερά στο σπήλαιο της αγάπης. Νέοι, γέροι, παιδιά, πλούσιοι και φτωχοί, ταπεινοί και μεγιστάνες να αποθέσουμε σαν δώρο την ευγνωμοσύνη μας στη φάτνη του θείου βρέφους. Ν’ αφουγκραστούμε το μήνυμά του: «Και επί γης ειρήνη», με καρδιές ανοιχτές. Να το φυλάξουμε δώρο και φυλαχτό πολύτιμο».

Όπως είπε χαρακτηριστικά «τότε το φως της νύχτας των Χριστουγέννων δεν θα σβήσει μαζί με τα λαμπιόνια της γιορτής, θα γαληνεύει τη ψυχή, θ’ απαλύνει τον πόνο, θα φωτίζει με ελπίδα και αισιοδοξία στις ζωές των ανθρώπων. Τότε ίσως ο κόσμος μας να γίνει καλύτερος».

es2 es3 es4 es5 es6