Η «μαγεία» των Χριστουγέννων στην Π.Ε. Βοιωτίας από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Κοινοποίηση στα Social Media

Μάγεψε το κοινό στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας  η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην Χριστουγεννιάτικη συναυλία που έδωσε στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου τ στη Λιβαδειά στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Η Κρατική Ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Νίκου Χαλιάσα , επέλεξε μία από τις πιο κλασικές χριστουγεννιάτικες νουβέλες, τα περίφημα «Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα» του Καρόλου Ντίκενς,  έτσι όμως όπως τα «διάβασε» ο σύγχρονος Γερμανός συνθέτης Χένρικ Άλμπρεχτ, μετατρέποντάς τα σε ένα ομώνυμο μουσικό παραμύθι.

Αυτό θα «αφηγήθηκε» στο δεύτερο μέρος της συναυλίας από την Ορχήστρα αλλά και τον ηθοποιό Γεράσιμος Γεννατάς.

Το πρώτο μέρος της συναυλίας αφιερώθηκε σε ατμοσφαιρικές μουσικές δημιουργίες από το γερμανόφωνο κόσμο, γεμάτες κατάνυξη και μελωδικότητα.

«Το πρόγραμμα μας είναι εορταστικό έχει να κάνει με το πολύ ωραίο παραμύθι των Χριστουγέννων. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών βγαίνει προς τα έξω, όμως είναι δύσκολο αφενός γιατί το σχήμα είναι μεγάλο και αφετέρου διότι δεν βρίσκουμε παντού κατάλληλους χώρους. Ωστόσο εδώ ο συγκεκριμένος χώρος είναι πάρα πολύ ωραίος», σημείωσε ο Δημήτρης Σέμσης Εξάρχων της Κρατικής Ορχήστρας

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Φέτος τις γιορτές ας ευχηθούμε όχι με λόγια αλλά με πράξεις. Ας δείξουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας, την αλληλεγγύη μας, ας δώσουμε νόημα στην αγάπη. Προγραμματίσαμε για την περίοδο των Χριστουγέννων πέντε δωρεάν συναυλίες στις πέντε έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων για να αισθανθούμε έστω και λίγο καλύτερα, να νιώσουμε όλοι μία μικρή ανάταση και να θυμηθούμε το νόημα των γιορτών. Πάνω απ’ όλα ότι και αν συμβαίνει υπάρχει ελπίδα».

Υπέροχη χαρακτήρισε την εορταστική εκδήλωση η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά και ευχήθηκε σε όλους «χρόνια πολλά με υγεία, δύναμη και αισιοδοξία».

ko2 ko3 ko4