Ξεκινά ο προαστιακός από Αττική σε Βοιωτία

Μέχρι τη Λιβαδειά ο προαστιακός, ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υπουργός

Κοινοποίηση στα Social Media

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι εντός του νέου έτους ο προαστιακός σιδηρόδρομος θα φτάσει στη Λιβαδειά, ικανοποιώντας με τον τρόπο αυτό ένα διαρκές και πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, το οποίο η Δημοτική Αρχή διεκδίκησε από τον αρμόδιο υπουργό.

«Η επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου στη Λιβαδειά θα εξυπηρετεί εκατοντάδες επιβάτες για την καθημερινή μετακίνηση τους από την πόλη της Λιβαδειάς στην Αττική, ενώ θα συμβάλλει και στην αύξηση της επισκεψιμότητας και της περαιτέρω ανάπτυξης της περιοχής μας», επεσήμανε η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου.

«Το χρόνιο αίτημα των κατοίκων και των τοπικών αρχών της Βοιωτίας για επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου στη Λιβαδειά παίρνει σάρκα και οστά, όπως  ανακοίνωσε εχθές ο Υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης» σημείωσε ο Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Θηβαίος.

Το έργο αναμένεται να δώσει ώθηση στην ευρύτερη περιοχή και ο Υπουργός χαρακτήρισε το νέο δρομολόγιο «απολύτως βιώσιμο» ενώ παράλληλα υπενθύμισε πως συνδέεται με την ολοκλήρωση των εργασιών ηλεκτροκίνησης  μέχρι το Λιανοκλάδι, τον Ιούνιο του 2017.