Επίκειται συνάντηση με τον υπουργό Υγείας για τα προβλήματα του νοσοκομείου Λιβαδειάς , «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο», λέει η Γ. Πούλου

Κοινοποίηση στα Social Media

Διευκρινήσεις για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Λιβαδειάς έδωσε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου η Δήμαρχος Γιώτα Πούλου με αφορμή σχετική ερώτηση της αντιπολίτευσης αλλά και με όσα τα όσα είδαν το φως δημοσιότητας μέσω διαδικτύου.

«Η κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο δεν είναι αυτή που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. Όταν κανείς βλέπει αυτά πράγματι ανησυχεί πάρα πολύ και αυτό είναι το κακό ότι δημιουργείται ανησυχία και ανασφάλεια στους δημότες. Γι’ αυτό θα πρέπει τουλάχιστον εμείς που είμαστε δημοτικά πρόσωπα και έχουμε την ευθύνη της διοίκησης της πόλης να είμαστε πιο σοβαροί και πιο συγκροτημένοι για να μην διασπείρουμε πανικό για τόσο ευαίσθητα θέματα όπως είναι η υγεία», τόνισε μεταξύ άλλων η Δήμαρχος.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι η κατάσταση που επικρατεί είναι καλύτερη απ’ αυτή που επικρατούσε πέρσι σε ό,τι αφορά το προσωπικό χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα.

«Στις οργανικές θέσεις που υπάρχουν στο νοσοκομείο από τη καταγραφή που έκανα προκύπτουν τα εξής: Υπάρχουν τέσσερις θέσεις παιδιάτρων και υπηρετούν τέσσερις, υπάρχουν πέντε θέσεις παθολόγων υπηρετούν τέσσερις και ο ένας είναι ε διαδικασία πρόσληψης, είναι πέντε θέσεις χειρουργών και είναι πέντε χειρούργοι στις θέσεις τους, προβλέπονται πέντε καρδιολόγοι και έχουμε έξι, προβλέπονται τέσσερις αναισθησιολόγοι και υπάρχουν τέσσερις, επειδή θα φύγουν δύο με σύνταξη και μετακίνηση έχουν προβλεφθεί δύο προσλήψεις για να συμπληρωθούν τα κενά. Επίσης υπάρχουν δύο νεφρολόγοι, ένας επίκουρός και ένας γενικός, υπάρχει ένας αιματολόγος και έχει ζητηθεί και δεύτερος. Μας λείπουν οι ειδικότητες του ΩΡΛ του οφθαλμίατρου και του νευρολόγου που είναι στη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ακόμα είναι δύο θέσεις παιδιάτρων από πολύ παλιά στη διαδικασία που ολοκληρώνεται, ένας ακτινολόγος, ένας καρδιολόγος, ένας παθολόγος, ένας πνευμονολόγος, ένας νεφρολόγος και ένας νευρολόγος. Σαφώς και υπάρχει πρόβλημα με τις εφημερίες παιδιάτρων. Υπάρχει εφημερία για 15 μέρες και τις υπόλοιπες 15 όχι. Αυτό συμβαίνει λόγο των της μετακίνησης των παιδιάτρων μας στη Λαμία», είπε η κ. Πούλου.

Πρόσθεσε επίσης ότι δεν πρέπει το νοσοκομείο να απαξιώνεται αλλά να στηρίζεται και κάλεσε την αντιπολίτευση σε συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αλλά και την διοίκηση του Γενικού νοσοκομείου Λιβαδειάς προκειμένου να διεκδικηθεί η επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν όπως και αύξηση του προϋπολογισμού.

«Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την Διοικήτρια και την οικονομική Διευθύντρια δεν σημειώθηκαν βασικές ελλείψεις για το 2016 ωστόσο πάντα είναι καλή η αύξηση του προϋπολογισμού» είπε και πρόσθεσε: «Επίσης θέλω να σημειώσω ότι λόγω των προσφύγων που έρχονται απευθύναμε ερώτημα στο νοσοκομείο αν μπορεί να δεχθεί και να περιθάλψει, η απάντηση ήρθε αυθημερόν από τη Διοικήτρια τη οποία και ευχαριστώ και λέει ότι μπορούν να παρασχεθούν υπηρεσίες σε όλους τους πρόσφυγες και μάλιστα για το σκοπό αυτό συγκροτήθηκε μια επιτροπή από δύο γιατρούς και μία διοικητική υπάλληλο ώστε αυτοί να αποτελέσουν την ομάδα υποδοχής».

Στη συνέχεια τόνισε «δεν υποστηρίζω ότι όλα είναι καλά στο νοσοκομείο και θα ήταν ανευθυνότητα αν έλεγα κάτι τέτοιο» και συμπλήρωσε «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο».

Καταλήγοντας σημείωσε ότι αρκετοί γιατροί από τα Κέντρα Υγείας υπηρετούν στο νοσοκομείο και έκανε γνωστό ότι με την πρόσκληση που βγήκε από τον ΟΑΕΔ για την Υγεία προβλέφθηκαν θέσεις στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν το πρόγραμμα έχει ως στόχο την άμεση αντιμετώπιση της μακροχρόνιας ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων, που πλήττονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης, που υφίσταται η ελληνική οικονομία, βάσει των στοιχείων της εγγεγραμμένης ανεργίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Το  νοσοκομείο Λιβαδειάς στο πλαίσιο του προγράμματος θα στελεχωθεί με έναν βοηθό ιατρικών και βιολογικών εργαστηριών, τρείς βοηθούς νοσηλευτικής, ένα νοσηλευτή, δύο ιατρικών εργαστηριών δύο μαιών – μαιευτών, τέσσερεις νοσηλευτικής, δύο ραδιολογίας – ακτινολογίας και ένα άτομο βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού ειδικότητας βοηθών θαλάμου.