Αποκατάσταση και ανάδειξη του Τροπαίου Σύλλα στον Ορχομενό, 437.000 ευρώ από την περιφέρεια στο Δήμο.

Κοινοποίηση στα Social Media

Προβλέπεται να υλοποιηθούν δράσεις για τη στάση των αυτοκινήτων, την διαμόρφωση κατάλληλων φυτεύσεων κυρίως με καλαμιώνες περιμετρικά της απαλλοτριωμένης έκτασης, καθώς και με διάσπαρτα δέντρα για την παροχή σκιάς στους επισκέπτες, την κατασκευή πληροφοριακών πινακίδων, την κατασκευή δικτύου μονοπατιών γύρω από το αναστηλωμένο μνημείο, ώστε να είναι εφικτή η περιμετρική

κίνηση των επισκεπτών, η κατασκευή περιμετρικά του μνημείου μιας επιφάνειας, ώστε να είναι εφικτή η θέασή του χωρίς να είναι απαραίτητη η συνεχής κοπή της αυτοφυούς βλάστησης, καθώς και η κατασκευή καθιστικών, ώστε να υπάρχει ικανός χώρος στάσης για μια ομάδα επισκεπτών.

 

Μετά την ψήφιση της ένταξης των έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από το Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, στις δηλώσεις του, τόνισε ότι αισθάνεται υπερήφανος που το 2016 «κλείνει» με 41 έργα που δίνουν λύσεις σε χρόνια προβλήματα της Περιφέρειας, αλλά και δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης και προόδου.

«Κινούμαστε σε δύο άξονες, ο πρώτος είναι αυτός που περιλαμβάνει την επίλυση σημαντικών προβλημάτων, τόσο στην καθημερινότητα, όσο και στις υποδομές ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας και ο δεύτερος είναι αυτός που προβλέπει το σχέδιό μας για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, σε μία περίοδο καλπάζουσας ανεργίας, και των συνθηκών εκείνων που θα μας επιτρέψουν να αυξήσουμε έσοδα και να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια και την επιχειρηματικότητα. Παράλληλα, με αυτές τις προσπάθειες, παλεύουμε καθημερινά για να ανακουφίσουμε όσους έχουν ανάγκη με υποστήριξη σε αυτούς τους τομείς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης.