Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά κατά την εορταστική περίοδο από τις υπηρεσίες της Π.Ε. Βοιωτίας

Κοινοποίηση στα Social Media

Σε διενέργεια εντατικών ελέγχων κατά την περίοδο των εορτών από τις αρμόδιες υπηρεσίες της προχωρά η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.

Στο πλαίσιο αυτό και με θέμα την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, την προστασία του καταναλωτικού κοινού και την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά συγκάλεσε σύσκεψη με την συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων των εμπλεκόμενων  υπηρεσιών,  τη ΔιεύθυνσηΑγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και την Διεύθυνση Ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν εντατικοί έλεγχοι σε όλα τα σημεία παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας τροφίμων που την περίοδο αυτή παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση, όπως κρεοπωλεία, σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές, καταστήματα αλλαντικών, τυροκομικών, αλλά και καταστήματα με χριστουγεννιάτικα είδη και παιχνίδια.

«Στόχος των ελέγχων δεν είναι η τιμωρία αλλά η προστασία των συμπολιτών μας, από φαινόμενα κερδοσκοπίας, η προστασία της Δημόσιας Υγείας και η προστασία του δημόσιου συμφέροντος» τόνισε σε δηλώσεις της η κ. Παπαθωμά.