Ο μόνος δρόμος απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα είναι ο αγώνας, τονίζει το ΠΑΜΕ. Ευθύνες σε ΓΣΕΕ και Ε.Κ. Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησε στο πλαίσιο της πρόσφατης 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς το ΠΑΜΕ αντιδρώντας στα αντεργατικά μέτρα και την αντιλαϊκή πολιτική αφού όπως επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Πελέκης «κυβέρνηση, Ε.Ε. και μεγάλο κεφάλαιο, μετά το νέο κύμα φορολεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος και την «ταφόπλακα» στην κοινωνική ασφάλιση, προετοιμάζονται για νέα επέλαση ενάντια σε κάθε μας δικαίωμα. Με πρόσχημα τη δεύτερη αξιολόγηση φέρνουν και άλλο οδοστρωτήρα μέτρων».

Ο κ. Πελέκης αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup τόνισε ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να δούνε και να καταλάβουν ότι αυτή η απόφαση «είναι κόλαφος για τα δικαιώματά τους», και συμπλήρωσε: «Το χρέος είπαν ότι θα διευθετηθεί ως το 2060 που σημαίνει ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να τηρηθούν όλοι οι όροι των τριών μνημονίων που έχουν ψηφιστεί μέχρι σήμερα, θα πρέπει να παρθούν νέα μέτρα δημοσιονομικά που αυτό συνεπάγεται και άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Αυτοί που θα βγουν ωφελημένοι από την απόφαση του Eurogroup δεν είναι άλλοι από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και βέβαια από το ίδιο το Eurogroup». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου μετά απ΄ όλα αυτά οι εργαζόμενοι «δεν πρέπει να εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε καμιά αστική κυβέρνηση, και σε κανέναν που τη μία μέρα τάζει και την επόμενη κάνει ακριβώς τα αντίθετα» αλλά πρέπει ο εργαζόμενος «να οργανωθεί στα συνδικάτα, να συμμετέχει στις όποιες κινητοποιήσεις γίνονται οι οποίες είναι το αποτέλεσμα συγκεκριμένης δουλειάς, προετοιμασίας και παρέμβασης όλο το προηγούμενο διάστημα».

Και συνέχισε επιρρίπτοντας ευθύνες τόσο στην ΓΣΕΕ όσο και στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τι έκανε Εργατικό κέντρο Λιβαδειάς πέρα από την απόφαση να πάει στην Αθήνα; Δικαίωμά τους είναι να πάνε και να αγκαλιαστούν και να φιληθούν με τον Παναγόπουλο που από πίσω τον «φτύνουν» και τον βρίζουν. Δεν έβγαλαν όμως μία άλλη ανακοίνωση, δεν συνεδρίασε ένα Σωματείο της πλειοψηφίας της δύναμης του Ε.Κ. να πάρει σχετικές αποφάσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι στο μεγαλύτερο Σωματείο που έχουμε στην περιοχή μας στο Σωματείο εργαζομένων στην Αλουμίνιον η συνεδρίαση έγινε μόλις προχθές με διάφορα θέματα και μία απλή απόφαση για απεργία. Δεν βγάζεις έτσι τον κόσμο στην κινητοποίηση και στον αγώνα. Αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει να το συνειδητοποιήσουν και να συνταχτούν με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ».

pame2 pame3