Άλλες πέντε οικογένειες Σύρων προσφύγων έφθασαν στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Τις επόμενες πέντε οικογένειες Σύρων προσφύγων με μικρά παιδιά υποδέχτηκαν την Παρασκευή,  η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΛ  Αθανάσιος Αλεστάς στο κτίριο του πρώην Πανεπιστημίου στην πλατεία Λάμπρου Κατσώνη (Ζάππειο).

Η Δήμαρχος καλωσόρισε τις οικογένειες των προσφύγων στην Λιβαδειά  και τους ενημέρωσε για τη διαμονή τους στη πόλη.

Υπογράμμισε ότι τα 21 άτομα της ΚΕΔΗΛ που εργάζονται στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης των προσφύγων, αλλά και το σύνολο της Δημοτικής Αρχής θα παρέχουν την βοήθεια τους για την διαβίωση τους κάτω από ανθρώπινες συνθήκες.

Μάλιστα, ανέφερε ότι η παρουσία τόσο μικρών παιδιών αποτελεί κίνητρο για να υπάρξει μέριμνα για την εκμάθηση  της ελληνικής και αγγλικής γλώσσας.

Τέλος, ευχαρίστησε την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες που υποστηρίζει την ΚΕΔΗΛ και το Δήμο Λεβαδέων για την υλοποίηση του προγράμματος Μετεγκατάστασης Προσφύγων, τους Αντιδημάρχους, αλλά και του πρώτους Σύρους πρόσφυγες που παραβρέθηκαν με χαρά στην υποδοχή των νέων ωφελούμενων.

20161209_162819Εκ μέρους της ΚΕΔΗΛ, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος κ. Αλεστάς, ο οποίος τους καλωσόρισε και τόνισε ότι όλη η ομάδα θα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό τους μέχρι την ώρα που θα μετεγκατασταθούν στην χώρα προορισμού τους.

Στην συνέχεια, το λόγο πήρε εκπρόσωπος της πρώτης οικογένειας προσφύγων που ήρθαν στη πόλη την προηγούμενη εβδομάδα, τους καλωσόρισε και τους διαβεβαίωσε ότι η διαμονή τους θα είναι πολύ καλή, αφού το προσωπικό της ΚΕΔΗΛ έχει καθημερινή επαφή μαζί τους και καλύπτουν κάθε τους ανάγκη.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τη Δήμαρχο Λεβαδέων, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ύπατη Αρμοστεία που στηρίζει το πρόγραμμα, αλλά κυρίως την Ελλάδα  που παρά την μεγάλη κρίση που περνάει άνοιξε την αγκαλιά της σε τόσες οικογένειες προσφύγων και παρέχει βοήθεια.

Παρόντες στην υποδοχή τους ήταν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λεβαδέων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη του Διοικητικού Συμβούλιο της ΚΕΔΗΛ, το προσωπικό της ΚΕΔΗΛ, το Δίκτυο Αλληλεγγύης Προσφύγων Λιβαδειάς, καθώς και εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ Βοιωτίας .

Μετά την υποδοχή, οι οικογένειες οδηγήθηκαν στα  διαμερίσματα που έχουν προετοιμαστεί πλήρως για την διαμονή τους στη πόλη της Λιβαδειάς.

Το πρόγραμμα “Accommodation of Asylum Seekers and Relocation Candidates in Livadia”υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες  που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.